fbpx Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018

Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лектори на IoT Adventure Forum 2018, който ще се проведе на 15 май в хотел “Новотел София”. Шифман е директор “Киберсигурност” в компанията за обучения ХакерЮ (HackerU). Той ще представи кои са най-разпространените заплахи за сигурността при Интернет на нещата (IoT), кои умни устройства са най-честа мишена на киберпрестъпниците и какви методи и уязвимости използват хакерите за да проникнат в тях. Шифман ще де-монстрира и няколко сценария за реакция при  кибератаки.

По време на форума Международната академия за обучение по кибер-разследвания ще обяви партньорството си с израелската компания ХакерЮ, благодарение на което академията ще разшири портфолиото си с нови серти-фицирани обучения. За първи път в България ще се предлага специализирано обучение “Сигурност на IoT”, чрез което софтуерните инженери и специалисти-те по Интернет на нещата ще придобият знания как да разпознават и управля-ват уязвимости на различни нива - хардуер, софтуер и приложения. Академия-та ще предлага и специализирани курсове за сигурност при програмиране на Java, .Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др., които ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области - умен транспорт и градове, разработ-ване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за пот-ребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни.