Jaguar F-PACE застана на две колела

Jaguar F-PACE направи поредната впечатляваща демонстрация на динамична прецизност и контрол. След като постави световен рекорд на Гинес за най-големия лупинг в света при лансирането си миналата година, сега с каскадьорът Тери Грант обединиха усилията си за вълнуващо шофиране на Фестивала на скоростта в Гудууд.

Грант пилотира първия семеен спортен автомобил на марката при изкачване на известната отсечка Goodwoodhill на две колела. И сякаш това не бе достатъчно, професионалният каскадьор с мотоциклет свободен стил Ли Бауърс бе на борда, за да добави още повече опасности в изпълнението.

Бауърс добре познава двете колела и замени седалката си с луксозния кожен интериор на първия мощен кросоувър на Jaguar. И докато F-PACE покоряваше трудното трасе на две колела, Ли Бауърс излезе от страничното стъкло, за да направи стойка от едната страна на Jaguar и да приветства публиката, след което влезе обратно вътре в автомобила преди финалната линия.

Тери Грант, легендарният каскадьор, каза: „Когато Jaguar ми даде възможност да се събера отново с F-PACE, който бе използван за постигането на най-големия рекорд по лупинг в света, не можах да откажа. Неговата лека, здрава алуминиева каросерия и прецизни контроли го правят перфектния автомобил за каскади и бе страхотно да имам за компания Ли Бауърс– макар че той излезе навън по средата на шофирането!”

Дори и за експерт от калибъра на Грант, двуколесното шофиране изиска часове планиране. Финалната подготовка приключи на пистата Santa Pod Raceway в Нортхамптъншър само няколко дни преди събитието на живо.

За действителното шофиране зрителите нямаха никакво съмнение относно идентичността на Jaguar, тъй като надписът #FPACE бе изписан както на покрива, така и от долната страна на автомобила.


 

Моля коментирайте