fbpx Volvo Cars отваря нов център за тестване на софтуер в Швеция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volvo Cars отваря нов център за тестване на софтуер в Швеция

етикети

Volvo открива нов център за софтуерно тестване от последно поколение в Гьотеборг, Швеция, който увеличава капацитета за интегрирано софтуерно тестване на всички нива.

С размер от около 22 000 квадратни метра и представляващ първоначална инвестиция от около 300 милиона шведски крони, този център за тестване на софтуер е новият флагман в мрежата от инженерни центрове и технически центрове по целия свят.

Компанията ще имаме нужда от този капацитет, защото както показва флагманът EX90, автомобилната индустрия се променя бързо. Колата на бъдещето Volvo е напълно електрическа, продава се все повече онлайн, захранва се от авангардни основни компютри, работещи с вътрешно разработен софтуер и непрекъснато се подобрява с течение на времето благодарение на редовните софтуерни актуализации по въздуха.

Това прави вътрешното разработване и тестване на софтуер ключови за постигането на стратегически амбиции, компанията да продава изцяло електрически автомобили до 2030 г.

В новото съоръжение за тестване на софтуер първоначално ще работят около 100 души, цифра, която се очаква да нарасне до 300, след като центърът за тестване заработи на пълен капацитет. В крайна сметка сайтът ще съдържа около 500 тестови платформи и дигитални тестови среди, в сравнение с почти 200 в момента.

Други предизвикателства при софтуерното инженерство включват разработване на свързани функции от следващо поколение и поддръжка на цялата ни развойна работа чрез анализ на данни. В момента активно се набират софтуерни инженери в различни местоположения по целия свят.