fbpx Jeep пуска 4 изцяло нови електрически SUV автомобила до 2025 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Jeep пуска 4 изцяло нови електрически SUV автомобила до 2025 г.

етикети

Jeep представи днес своя цялостен план за следващо поколение изцяло електрически автомобили 4xe. Предвижда се 50% от продажбите на Jeep в САЩ до 2030 г. да бъдат на изцяло електрически превозни средства. Също до 2030 г. продажбите на марката в Европа ще бъдат 100% на електрически автомобили. Този план е в синхрон с целите за нетни нулеви въглеродни емисии, начертани от концерна Stellantis в дългосрочната стратегия Dare Forward 2030.

Jeep разработва цялостна електрифицирана продуктова гама, надграждайки успеха на най-продавания Plug-in хибриден автомобил в САЩ Wrangler 4xe и наскоро представения Grand Cherokee 4xe. Новата гама е проектирана така, че да подобри легендарните способности на автомобилите Jeep и да разшири обхвата им извън Северна Америка.

Един от първите изцяло нови електрически SUV модели за Северна Америка е Jeep Recon. Този автомобил е насочен към хора, които обичат да се впускат в екстремни приключения в почти пълна тишина със здраво и изцяло електрическо превозно средство. Jeep Recon е проектиран от нулата да бъде 100% Jeep 4x4 със 100% нулеви емисии.

Семейството Wagoneer също ще порасне с изцяло нов електрически SUV с кодово име Wagoneer S. Този нов, изцяло електрически и глобален SUV ще се предлага ексклузивно като BEV, като има за цел пробег от 400 мили с едно зареждане, мощност от 600 к.с. и ускорение от 0-60 мили/ч за около 3,5 секунди. Външният дизайн се откроява с характерна LED осветена решетка, която засилва силното излъчване на емблематичния изправен силует на Wagoneer. Производството му ще започне през 2024 г. в Северна Америка.

Новият Avenger е първият изцяло електрически Jeep, който пристига в Европа през 2023 г. Марката Jeep вече направи голяма стъпка към промяната в Европа, като предлага само електрифицирани SUV модели в страни като Германия и Франция. До края на годината 100% от гамата на Jeep ще бъде електрифицирана на почти всички европейски пазари. Jeep Avenger е компактен SUV, показан по време на представянето на дългосрочната стратегия Dare Forward 2030 на концерна Stellantis по-рано тази година. С целеви електрически пробег от 400 км той ще предлага впечатляващи за сегмента просвет, преден и заден ъгъл на проходимост, като същевременно ще предостави модерен и технологично усъвършенстван интериор с много пространство за пътници и товари. Премиерата му е на Автомобилния салон в Париж на 17 октомври.