Dacia Dokker

Повече удобства

 
През изминалата година Dacia Dokker беше едни от силните оръжия на марката, с което тя завоюва лидерска позиция на българския автомобилен пазар през 2013. Съвсем заслужено работният автомобил взе и приза „Ван на 2014 година“, присъдена от журналистите от Прес Авто Клуб  България.
 
 
Тази година моделът се появи с един много интересен двигател, който като цифри изглежда скромно, но като реалност е много добър, защото покрива показателите мощност/икономичност. Чисто новият бензинов двигател 1.2 TCe 115 к.с. вече е позната от версиите на Renault Mégane и Renault Scénic от 2012 г. Той е изключително лек благодарение на алуминиевия блок. Комбинира директно впръскване и турбо пълнене и затова динамиката, която предоставя е  сравнима с тази на 1.6-литров двигател. Разбира се, разходът на гориво е по-нисък и в комбиниран цикъл е 6,2 л/100км за работният вариант. Този мотор се комбинира с 5-степенна механична скоростна кутия.  
 

В пътническия вариант моделът предлага различни аксесоари, които да създадат достатъчен комфорт за собствениците му. Ако предвиждате да товарите с повече багаж (ако примерно сте нововиладжии пренасянето на багаж при всяко пътуване е безкрайно) то специална разделителната мрежа между пътническия и товарния отсег дава възможност за товарене на повече багаж, до тавана, без създаване на опасност за пътниците.

При подобни пътувания или дори само ако излезете сред природата на пикник винаги автомобилът се мърси вътре. Специални стелки за купето и корито за пода на багажника се махат много лесно и се почистват дори и само с един парцал. Така багажникът например няма да остане с лекета завинаги.

И ако сте решили да превозите две колела например в багажника на разположение имате специална кутия на покрива, в която може да съберете пътните чанти или храната, които няма да са в пряк достъп в колелетата.

Няма проблем да минете с автомобила и извън асфалтираните пътища. Калобраните предпазват боята от кал и надраскване от камъчета. 

Стартовата цена на пътническият вариант с 1,2 бензинов мотор е 16 690 лв. с ДДС. Цената на тестовия автомобил с всички аксесоари е 25 910 лв с ДДС.

Моля коментирайте