fbpx Audi показва бъдещето на Седмицата на дизайна в Милано | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Audi показва бъдещето на Седмицата на дизайна в Милано

Ежегодната Седмицата на дизайна в Милано впечатляващо доказва, че северният италиански метрополис е световна столица на дизайна. Тази година, от 6 до 13 юни, международната общност на дизайнерите представя продукти и идеи за оформяне на настоящето и бъдещето. Audi ще бъде представено за девети път и ще покаже своята визия за мобилността на бъдещето.

Audi представя основното послание "Living Progress" на площад Кордузио в сърцето на центъра на Милано. Там "Домът на прогреса", който се помещава в историческата сграда "Меделан", представлява обстановката, в която Audi представя своята визия за бъдещето на мобилността и обществото. В "Къщата на прогреса" начините за постигане на устойчивост също се обсъждат по време на панелни дискусии и изказвания през седмицата на панаира.

Повече от красив дизайн: дизайнът и важните въпроси на нашето време

Тъй като устойчивото развитие е една от най-неотложните задачи, пред които светът е изправен - Audi поема отговорността. Например в панелните дискусии в "Къщата на прогреса" ще бъдат разгледани въпроси като как хората могат да живеят устойчиво, какво общо има дизайнът с това и каква роля може да играе Audi в тази насока. Вдъхновяващи идеи, например в областта на материалността, ще бъдат представени от Тициана Маури, ръководител на отдел "Цветове и тапицерии" в автомобилния производител. Марк Лихте, ръководител на отдела за дизайн на марката Audi, казва: "Не мога да си представя по-подходящо място за това. Седмицата на дизайна в Милано показва по много начини как дизайнът влияе на всяка една област от живота ни. Само тук модерният дизайн се среща с традиционното занаятчийство, а италианската елегантност - с международните влияния."

Два концептуални автомобила се представят за първи път в Италия

Редуциран дизайн с естетически език на формите и атмосфера, ориентирана към човека, са въплътени в два концептуални автомобила, които Audi представя за първи път в Италия: концепцията Audi grandsphere и концепцията Audi A6 Avant e-tron.

Просторният 5,35-метров концептуален седан Audi grandsphere съчетава елегантност, забавление и автоматизирано шофиране, а концептуалната студия A6 Avant e-tron дава конкретен поглед към бъдещия луксозен клас A6 с електрическо задвижване.

Audi си сътрудничи с производителя на мебели Poliform

Едва ли някоя компания на дизайнерската сцена споделя тази философия така, както производителят на мебели Poliform. Основана в Италия, компанията безкомпромисно поставя най-високите стандарти за естетика и качество. В резултат на това тя се превърна в една от най-влиятелните компании в индустрията в световен мащаб - така че е съвсем логично Audi и Poliform да си сътрудничат на Седмицата на дизайна в Милано: Под името "Audi x Poliform - Визия за мобилна частна сфера" производителят на мебели представя своята идея за интериорен дизайн за концепцията Audi urbansphere. Изследваният автомобил има най-големия интериор от всички предишни модели на Audi и е проектиран с участието на потенциалните клиенти в Китай и техните желания за градските агломерации по света.

Трансфер в Базел и Вайл ам Рейн

Непосредствено след Седмицата на дизайна в Милано в завоя на река Рейн ще се проведат две събития, за които Audi ще осигури трансфер: международното изложение Design Miami в Базел от 14 до 19 юни и лятната вечер на Vitra във Вайл ам Рейн на 15 юни. Благодарение на трансферните услуги на Audi ВИП клиентите на Design Miami Basel ще могат да се придвижват безпроблемно между двете места на събитието. Прочутият музей на дизайна Vitra също ще стане партньор на Audi за сътрудничество в стратегическата област на марката "Дизайн".