fbpx Само 999 екземпляра от първото електрическо MINI Cooper SE Cabrio | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Само 999 екземпляра от първото електрическо MINI Cooper SE Cabrio

MINI прави следващата стъппка по пътя към електрическата мобилност с първият в света премиум кабриолет. От април 2023 г. MINI Cooper SE Cabrio ще се предлага в Европа в лимитирана до 999 автомобила серия.    

Елитното кабрио се предлага в цветовете Enigmatic Black и White Silver. Дръжките на вратите, Side Scuttles, както и рамките на предните и задните светлини са в цвят Resolute Bronze. В тон с тях емблемите на MINI и обозначението на модела са в изискан Piano Black. Познатото от MINI Cooper SE електрическо лого е разположено на предната броня и отзад, с което дизайнът подчертава радостта от шофирането с нулеви локални емисии.

Други специфични за модела детайли украсяват лайстните на праговете и Side Scuttles и с надписа 1/999 подчертават ексклузивния характер на лимитираното Open-Air MINI.

MINI поема ролята на пионер със специфичните за специалния модел алуминиеви джанти. 17-инчовите алуминиеви джанти Electric Power Spoke 2-tone са изработени от 100% вторичен алуминий. Комбинацията от зелено електричество в производството и използването на вторични материали може значително да намали емисиите на CO2 в сравнение с конвенционалните производствени процеси.

Екслузивност 

Спортните седалки са тапицирани с кожа MINI Yours Lounge и предлагат подгряване и регулируема опора за бедрата. Мултифункционалният кожен волан Nappa допринася за стилния комфорт на возене и може да бъде оборудван с подгряване. Емблемата MINI Electric на долната спица на волана подсказва за лимитирания характер на напълно електрическия кабриолет. За ексклузивността допринасят и изисканите повърхности в Piano Black, които изпъкват стилно благодарение на дифузното осветление. Напълно електрическият характер на открития автомобил с четири места се подчертава с жълти цветни акценти в дизайна на интериора, например жълтия Toggle превключвател на системата Старт/Стоп.

Електрифицирано Go - kart усещане

Електромоторът с мощност 184 к.с. плавно ускорява MINI Cooper SE Cabrio за 7,3 секунди от 0 до 100 км/ч.

С измерения при тестовия цикъл WLTP пробег от 210 километра са възможни Open-Air разходки далеч извън границите на големия град. Особено тихият текстилен покрив в MINI Yours стил с типична графика на Union Jack може да бъде отворен електрически при скорост до 30 км/ч, както и да бъде затворен или отворен като люк на покрива.