fbpx Новият Toyota C-HR 2024 - футуристичен дизайн и електрифицирана гама | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Toyota C-HR 2024 - футуристичен дизайн и електрифицирана гама

С продажби от над 840 000 броя в Европа от представянето си през 2017 г., Toyota C-HR привлече аудитория с нетрадиционен дизайн и интериор, удоволствие от шофирането и отлично качество.

Второто поколение на модела е създадено съобразно очакванията на европейските клиенти, е резултат на иновативни разработки, включително данни в реално време от шофьори от целия континент.

Премиум функции като интегрирани във вратите дръжки, каквито се предлагат за първи път в модел на Toyota, динамичното вътрешно амбиентно осветление с 64 цвята и специално конструиран панорамен покрив са част от персонализирано потребителско изживяване, Гамата от хибридни електрифицирани и plug-in хибридни електрифицирани задвижвания използва най-новата хибридна технология на Toyota, за да осигури повече мощност.

Освен с водещата си в класа ефективност на пътя, новият Toyota C-HR допълнително намалява въздействието си върху околната среда, чрез въвеждането на нови рециклирани материали и такива  с неживотински произход, както и авангардни технологии за намаляване на теглото на автомобила и снижаване на емисиите на CO2 в рамките на производствения процес.

Новият Toyota C-HR е създаден с идеята да се откроява със своя отличителен стил, който засилва характера на емблематичното купе с динамични форми и изрязани характерни повърхности, напомнящи за изтънчен дизайн на диамант, за постигане на завладяващо смел външен вид.

По-широката с 35 мм стойка е допълнена от нови по-големи алуминиеви колела – с размери,  достигащи до внушителните 19 инча – и с 25 мм по-къс преден надвес, като част от един компактен дизайн, който изглежда балансиран и динамичен, независимо от ъгъла от който го погледнете.

3D архитектурата на предната част в стил „глава на чук“ са интерпретирани по нов начин, за да включват впечатляващи изцяло LED предни светлини, интегрирани в общ комплекс с мигачите в рамките за още по-впечатлявящ  дизайн с форма на стрела.

Като иновация от първата си поява на пазара, моделът се отличава с уникалната си LED задна светлинна лента, изписваща името на модела, която предлага динамична последователност от светлинни ефекти, за да приветства водача и пътниците, но и да създаде вълнуващо светлинно изживяване при заминаване.

Предлага се стилна селекция от цветове за каросерията, включително новите характерни цветове Кехлибарено жълто (Sulphur) и Платинено сиво (Precious Silver), които са налични ексклузивно за моделите „bi-tone+“ през първата година от представянето на пазара, заедно с Огнено червено и Динамично сиво. Синьозелено и Аметист хармонират идеално с изтънчения външен вид на новия Toyota C-HR, а Графитено сиво, Черно, Бяло, Сребристо и Бяла перла са елегантни техни алтернативи.

Концепцията за крило се състои от тънък хоризонтален инструментален панел, който е перфектно интегриран с панелите на вратите и централната конзола, за да обгърне пътниците и да създаде топло и приветливо пространство. Мултимедийният дисплей е хармонично интегриран, а определени нива на оборудване включват специално изработени метални  високоговорители JBL с решетки с преливащ визуален ефект и превъзходно качество на звука. Този тип се използва за първи път от Toyota.

Новият Toyota C-HR е проектиран да осигури ясно, интуитивно изживяване за клиенти, които очакват автомобилът им да бъде продължение на тяхната свързана цифрова среда.

Преживяването започва още преди той да се качи в автомобила. Сценарият за посрещане за „добре дошли“ впечатлява със стилно осветление при приближаване на водача, включително с невероятна проекция на насочения надолу светлинен подпис, използван  в предишното поколение. Автоматично се прилагат предварително запазените настройки за позицията на седалката, дисплея на инструментите и мултимедията.

Всички нива на оборудване на новия Toyota C-HR разполагат с изцяло нов, 12,3-инчов напълно дигитален комбиниран уред за водача. Оформлението дава приоритет на ясната видимост на критична информация, като настройки за скорост и помощ на водача, и може да бъде персонализирана според предпочитанията на водача. Дисплеят може да се променя на базата на четири теми – Casual, Smart, Tough или Sporty – и три персонализирани оформления на уредите, с помощта на едно докосване на управлението от волана.

Toyota C-HR се предлага с четири електрифицирани задвижвания – Hybrid 140, Hybrid 200, Hybrid 200 AWD-i и Plug-in Hybrid 220. Хибридната технология на Toyota от пето поколение предлага повишена мощност и ниски емисии. 

Всички версии на новия Toyota C-HR са оборудвани със системата Toyota T-Mate, която включва най-новото поколение Toyota Safety Sense, гама от технологии за активна безопасност и функции за подпомагане на водача. Системата е стандарт за всеобхватност на системите за безопасност и помощ на водача. Toyota T-Mate е общото име за широкомащабна група от системи, които помагат за предпазване от злополуки, осигуряват защита в случай на удар и помагат водача да прави маневри, независимо дали паркира или шофира в задръстване. 

Разработките в областта на аеродинамиката са позволили постигане на коефициент на обтекаемост от 0,318. То е резултат от значителното усъвършенстване на формата и компонентите на каросерията, включително долната част, с цел оптимизиране на въздушния поток.