fbpx Opel Combo - Един автомобил за всички | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Combo - Един автомобил за всички

От началото на годината продажбите на лекотоварни автомобили са се увеличили и заемат около 12 % от общите продажби на нови автомобили у нас. Тази тенденция се забелязва от две години. Това говори, че пластовете в бизнеса се разместват и на хората им трябват практични автомобили за работа, които в същото време могат да бъдат и чудесен семеен автомобил. Да не забравяме и предимството на данъчното освобождаване при покупката на возило от такъв клас.От началото на годината продажбите на лекотоварни автомобили са се увеличили и заемат около 12 % от общите продажби на нови автомобили у нас. Тази тенденция се забелязва от две години. Това говори, че пластовете в бизнеса се разместват и на хората им трябват практични автомобили за работа, които в същото време могат да бъдат и чудесен семеен автомобил. Да не забравяме и предимството на данъчното освобождаване при покупката на возило от такъв клас.
Един от успешните модели, който се появи у нас през миналата година, е симпатичният и компактен Opel Combo, който е разработен в две версии - товарен и пътнически. Той предлага идеална комбинация между функционалната ефективност на търговските ванове и комфорта и управлението, присъщи на леките автомобили. И не случайно - технологията на Combo се основава на трето поколение Corsa. От нея са заимствани например DSA геометрия - Dynamic Safety, която осигурява стабилно поведение на пътя и активна безопасност. Не е без значение и фактът, че поради коефицента на съпротивление - 0, 35, това е най-аеродинамичният ван в класа си.
Едно от големите предимства на Combo е просторът над главата на шофьора и пътника до него. Благодарение на по-високото ниво на седалките (шофьорската се регулира по-височина и напред-назад) и големия преден прозорец, видимостта е изключително добра. Двете странични огледала за обратно виждане са като малки екрани и маневрирането е много леко.
Дължината на новото Combo е нараснала - 4 322 мм, а междуосевото разстояние е
2 716 мм, което го прави много стабилен на пътя. От тези размери най-много се е възползвала товарната част на вана -
максималният товарен обем от 3200 л е един от най-големите за
тази категория автомобили

Максималният полезен товар достига до 810 кг, а този за теглене - до 1200 кг. Двете странични плъзгащи се врати позволяват при пълно отваряне да бъдат натоварени например мебели със стандартен размер 60 см. А задната врата е висока до покрива, което прави безпроблемно натоварването дори на европалети. Товарната част се осветява много добре и товаренето дори по тъмно е безпроблемно.
Голямо предимство е, че предната пътническа седалка се сгъва и така в автомобила се освобождава място за товари, дълги до 2,70 м. Дори при тази конфигурация приспособимата FlexCargo система закрепва товарите много здраво. Солидна метална решетка зад седалките предпазва шофьора и пътника до него от натоварените предмети. При сгъване на пътническата седалка предпазната решетка може да се обърне странично под ъгъл 90о и така шофьорът се оказва като в кафез.
Сигурността на градския ван е повишена и благодарение на галванизираната каросерия,
на която Opel дава дванадесетгодишна гаранция против корозия. Разработени са и обтегачи на предпазните колани с ограничители на усилието и патентованата от Opel система за откачане на педалите в случай на фронтален сблъсък. Разработени са седем пакета оборудване в комбинация с функционални детайли и характеристики за комфорт.
Ако живеете на високи обороти, имате семейство и обичате да пътувате често с приятели, тогава ви е нужен автомобил с голямо пространство за пътниците и багажа. И именно модификацията Opel Combo Tour отговаря перфектно на тези изисквания.
В купето спокойно се побират петима, а изключителната маневреност е удоволствие за шофьора.
Изпъкналата форма на покрива над предния прозорец има предимството да осигурява голямо пространство над главите на пътниците и така те имат достатъчно "въздух за дишане". Благодарение на широкото отваряне на вратите и стандартната плъзгаща се дясна врата, влизането и излизането от колата, както и достъпът до багажното отделение, е много удобно. Combo Tour също влиза в категорията на "товарните мулета". Дори когато и петте седалки са заети, може да натоварите още 565 кг багаж, или общо 1324 л обем. За още по-голяма функционалност задната седалка е делима и сгъваема в пропорция 40:60. Така багажният отсек достига до
1,60 м, а товарът се увеличава до 2320 л.
За да бъде пътуването наистина комфортно, се предлагат и много допълнителни опции - отопляеми седалки, климатик, отоплителна система с таймер и дистанционно управление, алармена система, радиокасетофон, мрежести джобове и сгъваеми табли на гърба на предните седалки, подготовка за детска седалка. Освен стандартните въздушни възглавници на предните две места, може да поръчате още две странични. ABS се предлага във версията Combo Tour Njoy.
През новата моделна година "физиономията" на вана е променена с брони с по-динамичен стил, трапецовидна форма на радиаторната решетка и кристално прозрачни стъкла на предните светлини. Стъклата ще могат да се контролират електрически.
Combo се предлага с три версии на двигателите - 1.6 бензин (85 к.с.), отговарящ на емисионен стандарт Euro 4 и два дизелови - 1.7 DI (65 к.с.) и 1.7 DTI (75 к.с.), отговарящи на емисионен стандарт Euro 3.