fbpx Как младите да намерят постоянна работа? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как младите да намерят постоянна работа?

На 13 и 14 март в "Арена Армеец София ще се проведе ежегодния форум Национални дни на кариерата 2012 г. Инициативата на Европейската комисия - Youth@Work, предназначена да помогне на младите хора в намирането на качествена, постоянна работа, ще бъде част от събитието.

Кариерни консултанти и експерти в сферата на предприемачество и бизнес мениджмънт, сред които Николай Ярмов, CEED; Гергана Василева, United Partners; Елена Видинска, EURES, Светлан Станоев, Strategize!; Надежда Ангелова, Job Tiger и други, ще водят лекции по време на двудневното участие на инициативата Youth@Work.

Информационни сесии за обучение на млади хора по теми като: "Ако не си служител в компания, с какво друго можеш да се занимаваш" и „Да работиш за фирма от малкия и среден бизнес.” се организират в различни кариерни форуми в цяла Европа. Тези интерактивни семинари насърчават младите хора, да се възползват от възможностите за работа, които предлагат 23 милиона малки и средни предприятия (МСП) в Европа, като също така стимулират млади предприемачи да започнат свой собствен бизнес.

Информационните сесии са организирани като част от инициативата Youth@Work, която цели да помогне на младите хора в Европа да намерят качествена, постоянна работа и да насърчи предприемачество сред младежите. Това се постига чрез изграждане на връзки между младите хора и малките и средни предприятия, както и чрез предоставяне на информация и съвети на младежите, интересуващи се от развиване на свой собствен бизнес.