fbpx Как общуват подрастващите? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как общуват подрастващите?

Как подрастващите предпочитат да общуват един с друг и да се социализират разкрива проучване на Ericsson относно влиянието на устройствата и технологиите, което тази възрастова група може да окаже върху бранша. Проучването показва, че честата употреба на текстови съобщения и Facebook е променила динамиката на срещите при подрастващите. Най-големите промени се наблюдават в процеса на ухажване, където целта е да поканиш другия на среща. Въпреки това тийнейджърите все още предпочитат да се срещат с потенциални романтични партньори лице в лице. Друга важна промяна е фактът, че когато обновят статуса на обвързаност във Facebook на „обвързан с” или „необвързан” това се възприема от приятелите като официално становище.

Писането на текстови съобщения си остава тийнеджърския избор за общуване, когато срещата на живо е невъзможна. Това е инструмент, който не нарушава обичайния им ритъм на живот. Телефонните разговори, от друга страна, се считат от подрастващите за по-подходящ начин на общуване за възрастните.
Докладът посочва, че процентното съотношение на притежаване на смартфони и обикновени мобилни телефони е почти равно при 17-годишните, докато 13-годишните имат много по-силно желание да притежават смартфон, ако вече не разполагат с такъв.