fbpx Как оценява българина качество/-цена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как оценява българина качество/-цена

Как оценява българина качество/-цена

Продукти и компании като Volkswagen, Lidl, Milka, Олинеза, Верея и Nestlé, са само някои от избраните от българските потребители примери за най-добро съотношение между цена и качество на българския пазар.

Резултатите се базират на първото за България проучване Best Buy Award, което се проведе през месец февруари тази година от швейцарската организация за сертификации ICERTIAS - International Certification Association, със седалище в Цюрих, Швейцария.

Чрез проучването Best Buy Award, швейцарската организация ICERTIAS измерва задоволството и личния опит на гражданите относно цената и качеството на продуктите и услугите, които се предлагат на пазара.

Проучването обхваща повече от 50 различни комерсиални и некомерсиални категории като магазини за търговия на дребно, хранителни стоки, дрехи, обувки, козметика, дребна техника, телекомуникации, туристически агенции, дестинации за почивка и много други.

Първо място в някои от категориите на проучването в България са заели: Milka (категория „Производител на шоколадови изделия”), Верея (категория „Производител на мляко”), Nivea (категория „Душгел”), ДСК банка (категория „Банка, финансова институция”), Medix (категория „Домакински препарати за почистване”), Шуменско (категория „Светла бира”), OMV (категория „Верига бензиностанции”), Vivacom (категория „Доставчик на мобилни телефонни услуги”) и др.

В проучването са участвали 1200 български граждани над 15-годишна възраст, които използват интернет. Анкетата е проведена чрез онлайн въпросници. Всички въпроси са с отворен край, т.е. на анкетираните не са предоставени варианти за отговор, а са избрали свободно имената на производителите или фирмите предлагащи услуги, които според тях предлагат най-добро съотношение между цена и качество на пазара.