fbpx Dacia и кооперация “Хранкооп - София” продължават партньорството | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Dacia и кооперация “Хранкооп - София” продължават партньорството

Марката Dacia и кооперация “Хранкооп - София”, първия хранителен кооператив в България, продължават партньорските си взаимоотношения и обща програма за популяризация на локалното производство и през 2021 г. След предизвикателна, но успешна първа партньорска година, поставените цели за подкрепа на българските производители са още по-амбициозни.

През април 2020 г. Dacia България стартира своята подкрепа към българското производство и дългосрочен ангажимент към кооперация “Хранкооп - София” под наслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”. Партньорската инициатива си постави общи цели и план за популяризация на локалното производство и честната му търговия, съобразени с вече съществуващите предизвикателен глобален контекст и ограничения. Успешна реализация пожънаха дейностите в подкрепа на всички основни фокуси през 2020 г.:

Доставки на фермерски продукти – В следствие наложените ограничения и отменени пазари поръчките на фермерски продукти се увеличават с 500%, а броят на потребители, възползващи се от услугата – над 300%. В разгара на новообявеното извънредно положение и само месец и половина след старта на партньорството с Dacia Duster и Logan са реализирани над 200 доставки. Предоставените автомобили дават възможност на българските производители да продължат да предлагат продукцията си в периода на социална дистанция.

Подобряване условията за производители по време на пазари – Dacia България осигурява на кооперация “Хранкооп - София” нови шатри, щандове, хладилни витрини, везни и LED осветление, подобрявайки условията за търговия на българските производители в рамките на организираните пазари.

Създаване на нов пазар – През юли 2020 г. врати отваря ежеседмичния пазар в гр. Балчик, предоставящ търговски възможности на 20 местни производители и свежи продукти на над 2000 посетители. 

Солидарни акции в помощ на производителите - През юни и август 2020 г. са проведени 2 солидарни акции - за бране на вишнап и сини сливи. Благодарение на тези акции, производителите успяват да реализират реколтата си и да произведат сокове, сиропи, сладка и сушени плодове, които предлагат на фермерските пазари и в платформата за поръчки. В края на 2020 г. е сформиран екип „Солидарни акции“, който си поставя за цел да организира и провежда регулярни подобни акции през 2021 г.

През 2021 г. Dacia България продължава своето партньорство с „Хранкооп“, за да продължи подобряването на условията за работа и предлагане на българските производители. Освен финансова подкрепа Dacia предоставя на „Хранкооп“ за безвъзмездно ползване нови два автомобила в подкрепа дейността на производителите на кооперацията и доставките на фермерски продукти. Благодарение на големия си кумулативен пробег от над 1000 км. и безпрецедентно ценово предимство двугоривните ECO-G версии на новата Dacia Sandero Stepway и Dacia Duster ще бъдат сигурен и верен помощник на „Хранкооп“. Високият просвет на моделите (201 мм за Sandero Stepway и 217 мм за Duster) ги правят изключително подходящи за разнообразните терени в ежедневието на българските производители.

През септември с пълното завръщане на организацията на пазари и събития, Dacia България участва заедно с „Хранкооп“ на Фермерски фестивал София 2021 в парка пред Националния дворец на културата в гр. София. Събитието, което е част от календара на културните събития на Столична община, събра над 5 000 посетители, които имаха възможност както да си закупят локално произведени продукти, така и да разгледат и тестват най-новите попълнения в гамата на Dacia – Duster и Sandero Stepway.

Dacia България и кооперация „Хранкооп“ са подготвили много изненади за следващото издание на Фермерски фестивал София 2021 на 17 октомври, както и през цялата предстояща партньорска година.