fbpx Как приложенията може да са полезни на работното място? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как приложенията може да са полезни на работното място?

Малки и средни компании и студенти от цял свят могат да представят предложенията си за приложения за Android и iOS като се вслючат в надпреварата Ericsson Application Awards.Състезанието е в две категории – една за студенти, и една за малки и средни компании с по-малко от 100 служители.

Темата през 2014 г. е приложения за работното място в подкрепа на визията на Ericsson за свързаното общество, в което, чрез комбинация от мобилност, широколентова връзка, облак, приложения и услуги, всичко и всички са свързани. Как могат приложенията да помогнат на всички ни в работното ежедневие сега и за в бъдеще? Как да допринесем за превръщането на работния живот от ново поколение в среда, в която хората могат да бъдат иновативни, да работят заедно и да балансират живота извън работа?

В Свързаното общество Ericsson е водещият защитник на Technology for Good, която защитава тезата, че иновациите ще помогнат за справяне с предизвикателствата в постигането на устойчиво развитие. Наградата Technology for Good на EEA 14 ще отличи постижения точно в тази сфера.Първа награда е в размер на 25,000 евро, втора награда - 10,000 евро.

Победителят в категорията за студенти през 2013 г. беше португалското приложение GreenSpark, което предложи решение, базирано на енергийна ефективност с наистина глобален действие. В категорията за компаниите, победител беше приложението TboxApps от Великобритания. Тяхното решение беше базирано на модели за използване на достъп до мигновени съобщения и незабавна помощ. През 2013 г. общо 192 отбора от 52 държави взеха участие в състезанието, а през 2012 г. броят им беше 143.