fbpx Как се раждат иновациите? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как се раждат иновациите?

Как се раждат иновациите?

Как се раждат иновациите и какво всъщност носи една иновация, е център на интерактивна дискусия с международно участие “INNOVATION TALKS”. В нея ще участват компании-партньори и гост-говорители в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute, представител на Института за предприемачи на Сиско.

Дискусията  ще се проведе на 16 май, четвъртък, от 18:00 ч. на ул. “Княз Александър Батенберг” 4 (Mtel Exeperience Store, приземен етаж). Входът е отворен. 

На срещата ще може да разговарят с Йаспар Роос, Chief Inspiration Officer на Dialogues Incubator – иновационно звено на международната банка ABN Amro (видео-конферентна връзка с Холандия), Питър Хайду, Генерален директор Югоизточна Европа на Сиско Системс (видео-конферентна връзка с Унгария), Томас Кренбауер, Изпълнителен директор на Девин АД и иноватор, Анелия Гроздева, Eксперт “Бизнес развитие”, иноватор и предприемач.

Интерактивната дискусия цели да “приземи” разговора за модерната дума “иновации”. Да представи конкретни примери, да разкаже реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – директен диалог между гости и публика.

На въпроса “Какво е иновация?”, разбирането на организаторите е, че има три основни нива на иновации: иновационно откритие, иновация в добавена стойност и “кайзен” – лесни, прости промени с положителен характер.
Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

Facebook коментари