fbpx Какви са правата ни? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Какви са правата ни?

Социалният интернет проект „Правата ми“ (www.pravatami.bg) вече има вариант за мобилен телефон. Всички потребители на смартфони вече могат да изтеглят специалното приложение, с което ще могат в движение да правят справка и да получат инструкции, какви са точно правата им в дадена ситуация и как трябва да реагират за да не бъдат измамени или излъгани.

Целта на проекта е да повиши гражданското самосъзнание и отговорно поведение. В приложението ще можете да разберете какви са правата ви, например при отношенията ви с банките, мобилните оператори, енергийните дружества, ще разберете какво да правите, когато ви потърсят за събиране на дългове, при проверка от пътна полиция, при домашен обиск, както и много други случаи.

Приложението за смартфони е разработено безвъзмездно от младежите от българската стартъп компания за мобилен софтуер DigiMark, които подаряват проекта, като част от своята социална мисия да правят мобилни инструменти в изключителна полза на обществото и страната.
„Смятаме, че възможността да провериш, какви са правата ти в дадената ситуация на момента, директно в телефона ти е изключителна. В момента, в който получихме молбата за подкрепа дори не се замислихме да го изградим безвъзмездно. Ние сме екип от изключително социално ангажирани млади хора, които може да са избрали да останат да работят и живеят в България, но не и да се примирят със ситуацията. Ние работим за да правим мобилни инструменти, които да помагат на хората и правят живота ни по лесен.“ - споделя управляващия директор на DigiMark – Николай Ангелов.