fbpx Какви са тенденциите на работната среда на бъдещето? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Какви са тенденциите на работната среда на бъдещето?

Какви са тенденциите на работната среда на бъдещето?

Контрол върху онова, което е най-важно, къси спринтове между голяма картина и детайлите, приоритет на скоростта над перфекционизма и внимание към екипа. Това са част от новите модели на работа в контекста на новата реалност, очертани по време на уебинар SMART WORK – Бъдещето е тук, организиран от Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ)

С оглед на съществените размествания на пазара на работна сила и настъпилите бързи промени в модела на труд се оказва, че работещите у нас поставят на предни позиции честността, иновативността и креативността на желания от тях работодател. Размерът на възнаграждението и възможностите за кариерен успех запазват значимостта си на водещи фактори при наемане на работа, но прави впечатление предната позиция и на желанието за баланс между професионалния и личен живот.

Сред най-желаните работодатели в България се открояват глобални компании в секторите на бързооборотните стоки, информационните технологии и горивата, телекомуникационните компании и хранителните вериги, както и държавни компании като Летище „София“ и АЕЦ „Козлодуй“.
 

 

Facebook коментари