fbpx Какво се случва в Интернет за една минута? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Какво се случва в Интернет за една минута?

Само за една минута в Интернет се разглеждат повече от 20 000 снимки във Flickr, 6 милиона страници биват посетени във Facebook, в Twitter се публикуват 1000000 съобщения, в YouTube се качва ново видео съдържание с продължителност 30 часа и се свалят 47000 приложения. А само преди 2004 г. нито един от тези канали не съществуваше.

Интернет трафикът нарасна изключително много през последните години, като развитието и популярността на социалните мрежи са важен фактор за това. В наши дни достъпът до Интернет се разшири и хората могат да се свързват от много и различни устройства. От смартфони до таблети, от нетбуци и ноутбуци до ултрабуци и дори от автомобили; като че ли всеки е свързан. И докато разпространението на мобилните устройства не може да бъде пропуснато, се изпуска един по-голям проблем.

Близо 640 000 GB глобални IP данни се трансферират за една минута в Интернет. И това е само началото. Днес, броят на мрежово свързаните устройства се равнява на този на световното население. До 2015 г. броят на същите тези устройства се очаква да се удвои. Също така до 2015 г. ще са ни необходими пет години, за да разгледаме цялото видео съдържание, преминаващо през IP мрежите всяка секунда. Още повече, че на всяка една минута ще се създават 45 злонамерени уеб страници, 15 милиарда устройства ще бъдат свързани, а Интернет трафикът ще може да бъде съхранен на 230 000 DVD-та. Също така трафикът, генериран от мобилни устройства, ще се увеличи 11 пъти, а общият Интернет трафик - 3 пъти.

За да се справи с огромния ръст на данни, Intel и други лидери от индустрията работят непрекъснато за осигуряването на постоянен достъп до информация и забавление. Това ще изисква много научно-изследователски ресурси, но процесът е вече започнал. Нови гама продукти непрекъснато променят капацитета на работа на центровете за данни, като процесорите Intel Xeon E5.
Тези нови модели осигуряват водеща производителност, отлична производителност за ват за центровете за данни, 1.4, първа по рода си, иновативна входно-изходна (I/O) пропускателна способност и сигурна хардуерна защита за да позволи възможност за надграждане.