fbpx А1 намалява цените си за роуминг извън ЕС с до 96%. Разкажете и покажете лятната си ваканция! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

А1 намалява цените си за роуминг извън ЕС с до 96%. Разкажете и покажете лятната си ваканция!

Направихте ли плановете за летните ваканции? Бързи отскоци до любимото ни Черноморие и поне една морска „напоителна“ ваканция, в която 7 сутрини ще се събуждате, когато искате, после дълго и лежерно кафе, въргаляне по плажа, коктейли, вечер партита и танци до малките часове… А утре пак…

За да можете да се откъснете съвсем от ежедневието, най-добре е да смените напълно обстановката и мястото и да отпътувате за чужбина. Още повече, че светът вече се отвори и няма никакви пречки за пътуване. Чартърите за съседните държави са всяка седмица – два часа и вече сте в гостоприемна Турция, например…

Само че какво е една емоция, ако не я споделите с близките и приятелите? Както някой беше казал – „ако едно нещо го няма във Фейсбук, значи не се е случило“. Ами едно story в инстаграм и бумеранг в тик-ток? Е, със сигурност животът продължава и без социалните мрежи, но близките ви хора, които са далеч, очакват да чуят хубави новини от вас. 

Затова ние пък имаме добра новина за вас. За клиентите на А1 вече има по-ниски цени на мобилни разговори и интернет в държавите от Западните Балкани, Турция и останалия свят, както и специални условия за Великобритания. Така че, вече може спокойно да звъннете, без да се притеснявате, че ще платите огромна сметка за разговори. 

Намалението на цените за роуминг извън ЕС достига до 96%

За частните клиенти на А1, които ползват Стандартна тарифа за роуминг намалението достига до цели 96%. Новите цени важат за страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз, а намалението достигна 96%. 

А1 ще предложи и нови специални условия за роуминг във Великобритания след излизането на страната от ЕС. По този начин телекомът иска да направи общуването в роуминг по-достъпно за своите клиенти с идването на летния сезон и началото на летните пътувания. 

Частните клиенти на мобилна услуга от A1 вече могат да общуват на много по-ниски цени спрямо предишните в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, и Турция. От днес цената на минута е с 91% по-ниска от предходната цена за изходяща минута или 59 ст., а цената на мегабайт мобилен интернет спада с 96%, в сравнение с преди, и вече е 99 ст.

Цените за роуминг услуги в останалите страни извън ЕС също се намаляват и стават по-достъпни за частните клиенти на А1. Цената на минута вече е 2,99 лева или 57% по-ниска спрямо предишната за изходяща минута, а мегабайт мобилен интернет вече струва с 59% по-малко – 9,99 лева.

От 26 април А1 промени и цените за роуминг във Великобритания, което се налага поради излизането на страната от Европейския съюз. Телекомът няма да приложи цените за роуминг услуги, валидни за страните извън ЕС. Вместо това, за Великобритания, компанията ще предложи специални условия за клиентите си, които са значително по-достъпни от цените за страните извън ЕС, а именно 9 ст. за минута и 1 ст. за мегабайт мобилен интернет.

Е, на фона на скачащите цени за всичко друго, това е повече от добра новина. И не забравяйте, когато пристигнете някъде, да се обадите – някой чака вашето позвъняване. А споделените на мига моменти с приятели от лятното ви пътуване, допълнително ще подсилят емоциите.

Ами… До чуване и До виждане!