fbpx Калин Врачански е новият „Любимец 13” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Калин Врачански е новият „Любимец 13”

Димитровградският театър „Апостол Карамитев” обявяви, че Калин Врачански е тазгодишният носител на наградата „Любимец 13”.
Тя се връчва за шеста поредна година и е единствената театрална награда в България, давана изцяло по оценка на публиката. Ролята, с която Калин Врачански става „Любимец 13” за 2011 г. е тази на Д’Артанян в представлението „Тримата мускетари” на театър „София”.

„Публиката избра Калин Врачански за „Любимец 13” заради таланта и професионализма, заради искреното излъчване и усмивката, която стопява ледове. Желаем му успех и сме сигурни, че Апостол Карамитев бди над него!” – сподели директорът на театъра в Димитровград г-н Тодор Боянов.

Специалната награда „Любимец 13” е учредена през 2006 г. в името на патрона на театъра в Димитровград и любим актьор на поколения българи - Апостол Карамитев. Преди всяко представление зрителите получават анкетни карти, в които са номинирани артистите от предстоящия спектакъл. Попълнените карти се пускат в специални урни и се обработват в края на всяка календарна година. Актьорът, получил най-висока средно аритметична оценка от публиката е новият носител на годишната награда.

Калин Врачански става „Любимец 13” за 2011 г., събирайки възможно най-високия брой точки, даващи му оценка 6:00. Наградата си той ще получи след представлението „Смях в залата”, което заедно с колегите си ще представи на сцената на Димитровградския театър на 24-ти март.
Досегашните носители на наградата „Любимец 13” са: Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев и Асен Блатечки.