fbpx KIA показа изцяло новия Sportage | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA показа изцяло новия Sportage

етикети

Kia Corporation представи първите официални снимки на зашеметяващия изцяло нов Sportage – модерен SUV, вдъхновяващ клиентите на марката с прецизното изпълнение на вътрешното пространство и екстериорния дизайн. За първи път в 28-годишната история на модела през месец септември Kia Europe ще представи специално предназначена за европейските пазари версия на Sportage.

Екстериорът е истинско предизвикателство за установените норми в тази област и пренася същината на Sportage в следващото поколение, като едновременно с това отдава дължимото на богатите традиции на модела. Изчистените, мускулести повърхности се обединяват в сложно графично единство, за да придадат на новия SUV динамично и енергично присъствие на пътя. Вътрешното пространство е истинско отражение на най-съвременните решения, съчетаващо високотехнологичната чувствителност и модерна стилистика.

Представената по-рано тази година и получила голямо признание в дизайнерските среди нова стилистична философия на Kia – „Opposites United” („Единство на противоположностите”), е в основата на изцяло новия Sportage и оказва влияние във всеки аспект от оформлението на външността и характера на модела. 

Философията се основава на пет ключови опорни точки - „Разумна радост“, „Прогресивна мощ“, „Жива технология“, „Спокойно напрежение“ и „Природна смелост“. Последната от тях - „Природна смелост“, е повлияла дълбоко дизайна в процеса на създаване на изцяло новия Sportage, въплъщавайки света на природата и отразявайки новата дръзка, емоционална, модерна и органична като форми дизайнерска идентичност на марката.

Изцяло новият Sportage е резултат от съвместната работа на екипите в основната мрежа от дизайнерски центрове на компанията в глобален мащаб - Южна Корея, Германия, САЩ и Китай.

Нов еталон в SUV класа по отношение на екстериора

Предната част на новия Sportage има моментално въздействие върху сетивата -  дизайнът провокира вълнение и размисъл с впечатляващата черна графика на решетката, която цялостно обгръща предната част на автомобила. Подобно на сложно преплетена мрежа, техническото графично изпълнение обединява основните стилистични характеристики на предната част на каросерията на новия Sportage, създавайки внушителен с излъчването си обем.

Издължената предна решетка на свой ред свързва модерното изпълнение на  емблематичната „Tiger Nose” решетка на Kia, която привлича погледите към лицето на новия модел, с отличаващите се с формата на бумеранг дневни (DRL) светлини, които пък създават масивни ограничителни линии за фаровете с изключително атрактивна форма. 

Страничният силует на новия Sportage остава верен на своята SUV ДНК и се отличава с ясно изразени линии, които преминават през изчистените и изискани повърхности на каросерията и съчетават хармонично контрастните обеми. За първи път в гамата на Sportage се появява възможността за поръчка на черен, различен от основния цвят на каросерията цвят на покрива, който подчертава допълнително спортния профил и акцентира върху динамичната архитектура на средните странични колони с „деконструиран” дизайн.

Съвременен интериор

Интериорът на изцяло новия Sportage демонстрира дързък характер с интуитивно управление на функциите и иновативни технологии. Много съвременно звучене има и оформлението на пространството с подчертана ориентация към водача.

Високотехнологичният сензорен панел в съчетание с усъвършенствания интегриран прибор за управление на функциите изпълняват ролята на своеобразен невронен център за контрол на комуникационната свързаност, функционалните характеристики и всички останали удобства и възможности, които са на разположение на водача и неговия спътник. И двете системи са създадени с мисълта за лекота на употреба, изключително интуитивни като логика и мекота при докосване.

Оптимално разположение от гледна точка на водача и пътника отпред има и ергономичната централна конзола, съчетаваща удобство и лукс. Конзолата прави впечатление с първокласното си гланцово покритие и осигурява възможности за съхранение на лични вещи и за конфигурация на управлението на функциите. Стойките за чаши и бутилки с напитки са придружени от поставените върху издигнат профил меки бутони и от прибора за смяна на предавките на електронно управляваната трансмисия.

За първи път в историята на Sportage гамата включва и специална версия, проектирана с идеята за по-ярък, енергичен и многостранен характер. Изцяло новият Sportage X-Line се отличава с предизвикателно оформление на броните, праговете на вратите и извитите релси за багажник на покрива. В интериора клиентите могат да избират между тапицерии в емблематичното зелено „sage green” или в черно, както и да се насладят на релефни шевове и декорации в черна дървесина и метал, които подчертават допълнително самоувереното излъчване на новия модел.