fbpx Новостите в гамата на Volvo | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новостите в гамата на Volvo

 

В края на лятото имахме възможността да се запознаем в реалност с новостите на Volvo в пътуване до Перперикон и Златоград. Престижният шведски бранд още повече подобрява дизайна, естетиката и разбира се комфорта на пътуване, съчетан с най-високи технологии за сигурност и екологичност.

От пръв поглед Volvo заявява своето присъствие с уголемена емблема на предната решетка, която е абсолютно изчистена – няма я вече хромираната линия, радарът на предната решетка е боядисан с черен гланц, който на практика го прави невидим, а предните дюзи за измиване на прозореца са преместени под предния капак на автомобила.

Спортният, динамичен характер на S60 е станал още по-активен. Новите предни фарове присъстват ярко, като от Volvo казват, че когато са ги проектирали, са мислили за очите на вълка. Елегантно допълнение са новите дневни LED светлини.

 
 

Уют, като в топла шведска къща през студена вечер, е било търсенето на дизайнерите при разработването на интериора. Вече се предлагат нови цветове на тапицерията, иновативни дървени апликации, метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти, които украсяват като елегантни бижута. Седалките са изключително комфортни и приятно поемат извивката на тялото, така че и при по-дълъг път, с повече завои да не се усеща натоварване. Мястото за краката на задните пътници е увеличено и това дава повече комфорт.
Собствениците на новото Volvo S60 могат да избират между четири вида шасита – Touring, Dynamic, Four-C и Lower Sport. Преди това присъстваше само при R-design серията.

 

Комби версията V60, освен че предлага повече обем и пространство, не прави компромис със спортното шофиране – по никъкв начин Volvo не пестят удоволствието от това да си именно зад волана не шведския премиум бранд. Новото Dynamic шаси позволява лекото и удобно шофиране. На разположение са и останалите три шасита, както при седан версията.
Просторният интериор предоставя много въздух и обем. Задните седалки допълнително се сгъват в съотношение 40/20/40, като се отваря 430 л. свободно товарно пространство в багажника. Достъпът до него е удобен, заради ниският товарен праг.

 

Corner Traction Control, която предотвратява недозавиването в остри завои вече влиза в стандартното оборудване на новият XC60. Чрез нея се подава точно определено количество спирачна сила на вътрешните колела, докато технологията прецизно контролира ускорението на външните. Стабилността се поддържа от усъвършенствани системи за задвижване на 4-те колела. Системата Hill Descent Control автоматично контролира скоростта при спускане по стръмни склонове.

 

Всички нови модели на Volvo имат забележителен успех в намаляване на разхода на гориво. 4-цилиндровият D2-двигател на S60/115 к.с. дава среден разход едва 4,0 л/100 км. Още по-впечатляващ е ниския разход от 5,3 л/100 с мощност от 215 к.с. на XC60.

 

В новaта моделна гама присъстват много технологични постижения като Pedestrian detection, Road sign information, BLIS, Cross Traffic alert и много още други. Революционната система за сигурност City Safety, която функционира при скорост до 50 км/ч предпазва шофьора и спътниците му от нискоскоростни сблъсъци. Резултатите са налице – 50% по-малко инциденти в сравнение с 2000 г. Крайната цел е амбициозна – да няма повече катастрофите до 2020 г. Дали ще доживеем да го видим?