fbpx MINI отбеляза 20-тата годишнина от възраждането си и представи новите Hatch и Cabrio | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

MINI отбеляза 20-тата годишнина от възраждането си и представи новите Hatch и Cabrio

етикети

Специално MINI събитие отбелязва 20-тата годишнина от възраждането на легендарната британска марка и въвеждането на пазара на новото MINI Hatch и MINI Cabrio. За събитието MINI се „завърна“ на родна територия във Великобритания, макар и в центъра на София. Това стана възможно благодарение на гостоприемството и участието на Н. Пр. посланика на Великобритания д-р Роб Диксън, който бе домакин на събитието.

„В своята над 60 годишна история MINI се е превърнало в много повече от автомобил. Както повечето граждани на Обединеното Кралство и аз имам много лична връзка с марката. MINI беше вълнуваща част от моята младост и първия ми автомобил, а баща ми работеше в производствените локации на марката близо до Бирмингам, където живеехме.“, сподели Н.Пр. посланик Диксън. „Радвам се, че BMW Group и MINI имат силен фокус върху най-високите стандарти за устойчивост и безопасност, теми от огромно значение за нас, както и  разбира се, че Обединеното Кралство и в бъдеше ще остане основен дом на тази вълнуваща марка.“ Допълва д-р Диксън.

MINI е типична градска марка, стартирала през 1959 г. с първото Mini, когато марката отговоря на предизвикателствата на времето и градското шофиране с креативна концепция, която предлага максимално представяне с минимален отпечатък. Mini се превръща в дизайнерска икона и има дълбоко човешка привлекателност. С външния си вид, шофиране и достъпност, фокусирайки се върху същественото и високото качество, като същевременно внимателно освежава своя емблематичен дизайн MINI е възродено като премиум марка преди 20 години.

Запазвайки оригиналния си дух, MINI се завръща като премиум градски, впечатляващ и вълнуващ автомобил. Като остава вярно на своите легендарни корени, но ги интерпретира по нов съвременен начин за новото хилядолетие MINI отново се вписва в духа на времето. Със своя емблематичен дизайн и характерно go-kart усещане при шофиране, MINI разтърсва утвърдения сегмент на малките автомобили с всяко ново поколение. Въпреки че марката остава вярна на легендарните си корени, ги интерпретира напълно наново за всяко поколение за портфолио от малки коли с фокус градския шофьор. 20 години след въвеждането на пазара. Четвъртото поколение MINI е най-доброто. С настоящата интензивна актуализация на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI кабриолет се затвърждава позицията на MINI като еталон за удоволствие от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил.

Новият дизайн на MINI е по-модерен, по-свеж, по-изчистен. Всички новости следват обща мисия: Purify MINI! За по-голяма опростеност и повече индивидуалност. Контрастните цветове на покрива и корпусите на страничните огледала са сред най-впечатляващите дизайнерски характеристики, които превръщат MINI в пионер по отношение на персонализацията. Сега към богатите възможности за персонализация се добавя иновацията Multitone roof, който представлява цветови градиент, простиращ се от рамката на предното стъкло към задната част, от San Marino Blue през Pearly Aqua до Jet Black, постигнат с нова техника на боядисване. За да бъде постигнат този ефект, трите цвята се нанасят един след друг в процес на боядисване „мокро върху мокро“. Този бояджийски похват, известен като Spray Tech, е напълно интегриран в механичния производствен процес в завода на MINI в Оксфорд, Великобритания. Въпреки това има малки отклонения в цвета, дължащи се на променящите се условия на околната среда, така че всяко MINI с Multitone Roof се превръща в уникат още в завода.

Изминалата 2020 силно напомня за самото начало на марката, когато преди повече от 60 години Mini креативно превръща кризата във възможност. През последните  дванадесет месеца на пазара беше въведено  напълно електрическото MINI Cooper SE, като благодарение на него световните продажби продажбите на електрифицирани MINI автомобили се удвояват за по-малко от година. Към момента повече от 50 % от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP - кола на ентусиасти, която няма аналог, а MINI Countryman премина през моделно освежаване.

Нещо повече решено бе стратегическото развитие на марката. Моделното портфолио ще бъде пренастроено, ще продължаваме разширяването към електрическа мобилност и премиум компактния сегмент. Укрепени са пазарните позиции чрез местно производство в Китай, като същевременно се затвърждава и разширява производството в дома марката в Оксфорд.