fbpx Dacia Sandero Stepway – партньор, на който може да разчитате | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Dacia Sandero Stepway – партньор, на който може да разчитате

Dacia Sandero Stepway – партньор, на който може да разчитате

Когато се избира нов автомобил обикновено има две основни групи клиенти. Едните търсят впечатляващо возило във всеки един аспект – дизайн, мощ, данък „обществено мнение” като цената не е водещ фактор. На другия полюс са тези, които предпочитат практичен и сигурен партньор, който ще ги закара до желаното място, на добра цена, с добри експлоатационни разходи и достатъчен набор от съвременни удобства при шофиране и возене. А това, че на пътя няма да си извъртат вратовете на пътя след тях, не им е никак важно. Напротив, те не обичат да се набиват на очи.

 

Определено Dacia Sandero Stepway може да влезе във втората група, но като бонус прибавя няколко щипки есенции – нови дизайнерски придобивки и интериорни удобства. Всъщност успехът на румънския бранд в последните десет години е именно в тази практичност на моделите и цена, която все още никой друг бранд не може да постигне, предлагайки същите характеристики. И за да покаже специалното си отношение към клиентите Sandero предлага и специалната си версия Limited.
Въпреки, че дизайнът на автомобила не е WOW, лично на мен ми е много симпатичен в компактния си вид (дължина 4 м) и дава усещане за офроуд възможности. На практика не може да разчитате на 4х4 задвижване, защото то е само предно, но пък клиренсът от 204 мм ви позволява да кривнете извън асфалта и без проблем да стигнете до някой язовир, до някоя отдалечена селска къща или пък друго красиво място сред природата. Защитната кора отдолу, както и предната и задната брони, ви гарантират, че няма да задерете ходовата част.

 

Освен това може да разчитате на багажника с 320 л пространство, което е съвсем достатъчно за този клас автомобил – може да съберете две компактни сгъваеми палатки, четири спални чувала и по един малък сак на човек.
Окачването е по-твърдо, както и самите седалки са по-твърди, така че дългото придвижване по неасфалтиран ще ви пораздруса, но пък и концепцията на автомобила не е такава.

 

Оборудването предлага почти всички най-основни функции, нужни за приятно пътуване, като в специалната версия Limited като опция са налични аудио-навигационна система, автоматичен климатик, коженият волан и круиз контролът са опция, а тапицерията е специална изработка за Stepway с елегантен надпис върху облегалките. Елементи по арматурното табло и въздуховодите са в черен и бял лак, а камерата за обратно виждане е много практично удобство.

 

С тази версия се лансира и пясъчно бежов екстериорен цвят, който е изцяло нов за гамата на Dacia. В контраст с него са страничните огледала с черно лаково покритие, както и металните рейки на покрива и стоманени 16-цолови джанти със специални двуцветни тасове.

 

Sandero Stepway се предлага с два двигателя – бензинов TCe 90 и дизелов dCi 90. Повече от ясно е, че няма как да се състезавате с 90 к.с., но пък колата набира съвсем прилично и веднъж достигнали магистрална скорост от 140 км/ч я поддържа без проблем. Средният разход при такава скорост с бензиновия мотор е малко над 6,5л/100км, като той стига и почти литър по-надолу, ако се движите с около 90-100 км/ч. Дизеловата версия на Sandero Stepway Limited се предлага и с автоматизирана скоростна кутия Easy-R.

И ако направите равносметка, със Sandero Stepway, още повече версия Limited ще имате чисто нов автомобил, за който поне 5 години няма да имате никакви грижи, освен да сменяте маслото за цена започваща от 23 690 лв за бензиновата версия и 27 390 лв. за дизеловата версия Easy-R скоростна кутия.

 

снимки: Ина Георгиева
 

Facebook коментари