fbpx Креативност, нови технологии и екология от Citroen | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Креативност, нови технологии и екология от Citroen

етикети

80тото издание на Женевския международния автомобилен салон бе демонстрация на близкото бъдеще за Ситроен.
След като през февруари марката обяви раждането на новата линия DS, чийто отличителен символ е подписа Creative Technologie, в Женева Ситроен представя два нови концептуални автомобила : DS3 Racing и DS High Rider.

DS HIGH RIDER
Ето бъдещата модерна линия на двата шеврона - динамизъм, компактност и ексклузивност. Дръзко излъчване и в същото време меки обтекаеми линии. При разработването на автомобила основната задача е била да се намери най-елегантната форма, която същевременно да бъде устойчива и да вдъхва сигурност. Пример са предната и задна броня, които отлично се вписват в обема и същевременно са видимо доказателство за усилената му структура. DS HIGH RIDER внася динамика и нови похвати в представата за поливалентност : на пръв поглед го оприличавате на купе, което напомня движение и видимо е с отлични пропорции.
Концепцията предлага новаторски технологичен подход, базиран на задвижваща система ”Full Hybrid” дизел. А догодина Ситроен ще лансира DS5, първият модел Full Hybrid на марката.

DS3 RACING
Когато пет пъти конструкторския тим е шампион в световния рали шампионат и в историята са записани шест победи на пилотите Себастиан Льоб и Даниел Елена, няма как да не създаваш история.
Следващият концептуален модел е изграден изцяло в Racing стил. Емоционален дизайн, който говори за мощ, сигурност и удоволствие при шофирането. Силен “расов кон”, който демонстрира своя темперамент. Той е разработен върху аеродинамичните принципи на състезателните автомобили, като е подобрена стабилността на пътя . Специално за Женева автомобилът е със сиво купе и оранжев покрив и странични огледала. Оранжевото кореспондира и в купето – на топката и основата на скоростния лост и самия борд. Интериорът е инспириран от DS3 – пътниците се намират в луксозна и изискана атмосфера. Двигателят 1,6 л. специално е доразработен от CitroEn Racing и сега вече е 200 к.с. Като цяло неговата мощ е увеличена с 30%. DS3 Racing ще се продава в лимитирана серия от 1 000 броя, от началото на втората половина на 2010 г.

Високи технологии
През 2010 Citroen ще предложи и много нови технологии. Една от тях е eTouch : съвкупност от сервизни услуги на борда. В нея се включват спешните повиквания и пътната помощ. Друга новост е WiFi на борда на автомобила. Докато пътувате ще може да оползотворите времето с интернет. Достъп до мобилен интернет ще става чрез 3G/3G+ WiFi устройството, за което няма да има отделен абонамент, а е достатъчно да има договор с мобилен оператор. Безжичната връзка ще се осъществява чрез обикновена SIM карта.
eTouch ще бъде внедрен на големите европейски пазари за повечето от своите модели.

SURVOLT
Великолепен, той преобръща понятията за екстравагантност и спортна сила. Като застинало в нисък скок хищно животно. Издадените калници и спойлерът отзад дават усещането за уникална динамика. Survolt е продължение на инициативата на Ситроен да развива уникални електрически автомобили, която стартира с концепцията Revolte, която беше показана миналата есен на изложение във Франкфурт.