BMW Серия 3 Гран Туризмо

Спортен комфорт

 
Нетрадиционните форми винаги привличат повече. В автомобилната индустрия BMW създаде изключително силни модели, отличаващи се именно с красив и различен дизайн, който им донесе сериозен успех. Един от тях BMW Серия 3 Гран Туризмо (GT), който за три години  извоюва своето място и привлече много нови клиенти на марката. Обновеният модел се появи това лято и макар промените да не са толкова силни на пръв поглед, автомобилът е станал още по-динамичен на вид, прибавил е още двигатели, които са по-икономични отпреди, интериорът е получил още по-красиви материи и вече съвсем се доближава до високия клас на луксозните лимузини.
 
 
Силуетът, наподобяващ купе, впечатлява с издължения преден капак и скосените линии отзад. Страничните прозорци без рамки засилват още повече усещането за спортен автомобил. Макар и само с 2 см по-дълъг от Серия 3 с, GT-то определено дава усещане за по-голям модел (дължина 4 824 мм). Новите серийни LED фарове за къси и дълги светлини, както и LED фаровете за мъгла придават още по-спортно излъчване. Визуално автомобилът като че ли е стъпил по-широко и мощно върху пътя. Благодарение на новите LED задни светлини задната част също изглежда по-мощна благодарение на динамично очертаните линии. 
 
 
В интериора промените са настъпили с добавянето на повече хром, нови дървени елементи, нови кожи. В BMW Серия 3 Гран Туризмо за пръв път в средния клас се монтира най-актуалната версия на навигационната система Professional. Изобразяването на най-важните точки от менюто с прегледна графична визия прави управлението още по-интуитивно. Свързването на мобилни телефони вече е по-комфортно, благодарение на индуктивна поставка, чрез която смартфона ви вече може да се зареди безкабелно с електроенергия и също да се свърже с външната антена на автомобила. 
 
 
Въпреки, че автомобилът има много спортно излъчване, комфортът за дълги пътувания е безкомпромисен – дори петима души ще се чувстват много удобно. Широко отварящите се четири врати правят достъпа много удобен. Повдигнатата с 59 мм позиция на седене дава отлична видимост и простор на възприятието, който може да се увеличи още повече с опционален панорамен покрив. Тогава имате усещането, че светът е ваш. Благодарение на удълженото със 110 мм междуосие (2 920 мм) мястото за краката на задните пътници е колкото при лимузина от висок клас. 
 
И за да оправдае съвсем името си, Гран Туризмо предлага щедър багажник с вместимост от 520 до 1 600 литра при сгъване на седалките. 
 
 
Серия 3 Гран Туризмо идва с ново семейство двигатели с по-висока мощност и с по-нисък разход на гориво. На разположение са три изцяло нови бензинови двигатели с мощност от 184 к.с., 326 к.с., както и пет дизелови агрегата от 150 к.с. до 313 к.с., с класическо задно или двойно задвижване BMW xDrive, с механична скоростна кутия или автоматична трансмисия Steptronic. Всички четири- и шестцилиндрови бензинови двигатели, както и четирицилиндровия дизелов мотор са оборудвани с най-модерната технология BMW TwinPower Turbo. Като цяло се предлагат общо 18 варианта на двигателя, трансмисията и задвижването.