fbpx Volkswagen с премиера на изцяло новия Tiguan | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen с премиера на изцяло новия Tiguan

етикети

Кай Грюниц, член на Управителния съвет на марката, отговарящ за техническото развитие, казва: “ Най-новият еволюционен етап на модулната напречна матрица (MQB evo) формира изключително иновативната техническа основа на деветото поколение на Passat. Благодарение оптимизацията на разходите за MQB evo, в следствие на мащаба, Volkswagen отново направи възможно демократизирането на множество високотехнологични разработки.

Новото адаптивно управление на окачването, което идва с MQB evo практически прави новия Tiguan по-добър във всеки аспект. Според прогнозите, новите рlug-in хибридни модели на платформата MQB ще могат да предложат изцяло електрически пробег до 100 километра, като до този момент този показател беше между 50 и 80 километра.

В допълнение, новото поколение на Tiguan ще е от първите нови модели с рlug-in хибридно задвижване на Volkswagen, които могат да се зареждат и на правотокови (DC) бързозарядни станции с мощност до 50 кВт, като зарядът на разредена до ниво от 10% батерия може да бъде възстановен до 80% в рамките на около 25 минути. 

Дигитален кокпит с изчистен дизайн, базиран на новата модулна инфотеймънт платформа от четвърто поколение MIB4, предлага най-високото ниво на информация и предлага цифрови услуги и приложения на борда. Графичният дизайн, структурата на менютата и концепцията за управление на функциите са еднакви с тези в новите ID.4, ID.5 и ID.7 модели, използващи конструктивната платформа MEB за модели с изцяло електрическо задвижване. Концепция е проектирана да бъде интуитивна, разбираема и приятна за използване. В допълнение, нови системи като функция за пневматичен масаж за предните седалки или IQ.LIGHT HD матрични фарове – използвани за първи път в Tiguan – са взети от премиум модела Touareg. Новото активното електронно управление на характеристиките на амортисьорите DCC Pro2 реагира плавно и непрекъснато осигурявайки оптимален комфорт на возене и изключителна динамика на пътя през цялото време.

Експресивен дизайн и подобрена аеродинамика. Компактният SUV идва с изцяло обновен дизайн. Впечатление от пръв поглед прави обновената предна част на автомобила. Отворите на радиаторната решетка вече са разположени от външните страни на бронята, където въздушните завеси осигуряват оптимално насочване на въздуха. 

Нов кокпит и ново поколение инфотейнмънт система. Интериорът на Tiguan са с изцяло нова концепция и дизайн. Приложени са нови, по-високи стандарти към качеството на материалите и изработката на интериора. Новият кокпит е пейзажно ориентиран, интуитивен, перфектно интегриран с платформата и е с изчистен интелигентен дизайн. Сред модулите му са цифрови инструменти с антирефлексно покритие в пейзажен формат на таблет, информационно-развлекателен екран с размери до 38 см, нов head-up дисплей и нов мултифункционален превключвател на режима на шофиране с вграден OLED дисплей. Управлението на профила на шофиране става със завъртане и има собствен мини екран. 

Ефективен набор от задвижвания. Клиентите, които ще насочат своя избор към новия Tiguan ще могат да се възползват от голям избор на задвижвания, налични благодарение на MQB evo платформата. Основна особеност и предимство на модулната платформа MQB е фактът, че в гамата на един модел могат да бъдат предложени всички най-разпространени в момента видове задвижване - дизелови двигатели (TDI), бензинови двигатели (TSI), mild (eTSI) и plug-in хибридни (eHybrid) системи. При Tiguan, в бъдеще, eHybrid ще се предлага ексклузивно с DSG автоматична скоростна кутия. Както при Volkswagen ID. моделите и при новия Passat, в бъдеще скоростите ще се сменят с помощта на превключвател, разположен на кормилната колона отдясно на волана. Всички модели на Tiguan допълнително имат лостчета зад волана.

Електронно управлявана система на окачването. Платформата MQB evo е в основата и на новото поколение на окачването. Наред с многобройните други мерки за усъвършенстване, инженерите на Volkswagen разработиха и ново поколение на адаптивния контрол на окачването DCC за своите бестселъри под формата на допълнително предлаганата система DCC Pro с два клапана, придружени от механизъм със специално адаптиран алгоритъм за отделно управление на фазите на компресия и разгъване. Новият модел е допълнително стандартно оборудван с Vehicle Dynamics Manager – MQB система, която се грижи за управлението на електронните блокировки на диференциалите (XDS) и контрола на страничните колебания на каросерията чрез управлението на амортисьорите със системата DCC Pro.

Седалки, създадени за дълги пътувания. Новите ergoActive Plus седалки с четиристепенна пневматична лумбална настройка и пневматична 10-камерна функция за масаж под налягане са перфектна комбинация с висококачествения интериор на Tiguan. 

HD фарове за първи път в Tiguan. Tiguan е първият MQB модел, който ще бъде лансиран с новите матрични фарове IQ.LIGHT HD2. HD ясно означава откъде идва – висока разделителна способност на светлинните източници.

Високопроизводителни асистиращи системи. Tiguan е стандартно оборудван с множество на брой улесняващи водача асистиращи системи. Освен системата за асистенция за поддържане на лентата за движение, системата за асистенция при смяна на лентата за движение, система за видеонаблюдение при маневри на заден ход с предупреждение за наближаващ отзад автомобил и предупреждение за опасност при напускане на автомобила, както и автоматично аварийно спиране със система за предотвратяване на удар отпред и функция за следене и разпознаване на пешеходци и велосипедисти, при новия Tiguan допълнително е включена и Система за динамично разпознаване на пътните знаци (Dynamic Road Sign Display).

По-голям багажник в Tiguan. Новият Tiguan е нараснал на дължина с около три сантиметра. Височината, ширината и междуосието остават практически идентични с предшественика. Капацитетът на багажното отделение се е увеличил с 37 литра до 652 литра (когато е натоварен до височината на облегалките на задните седалки ).