fbpx Киселото мляко „Мейджи България“ е №1 в своя бранш в Япония | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Киселото мляко „Мейджи България“ е №1 в своя бранш в Япония

„Днес киселото мляко „Мейджи България“ се е затвърдило като бранд №1 в своята категория в Япония. Почти всички в Страната на изгряващото слънце го знаят и асоциират с вашата родина. Като се спомене името на България първото нещо, което възниква в съзнанието им, е киселото мляко“. Тази равносметка направи г-н Хисаши Накаяма, Почетен консул на България в Йокохама и Съветник към Борда на директорите на японската компания, която от десетилетия прославя по света едно от нещата, с които ние българите сме истински горди - нашето автентично кисело мляко.

„Meiji Bulgaria Yogurt“ е малко известна марка в България, чиито продукти не могат да бъдат открити у нас. Въпреки това, на своеобразното честване на добрите отношения между двете страни, присъстваха представители на Президентството на Р. България, на отговорните министерства и институции, на едрия и среден бизнес, множество личности, посветили живота си на изграждането и поддържането на добрите отношения между двете държави. Събитието е част от честванията, посветени на 110 години от първите контакти между Япония и България, 80-годишнината от установяването на официални дипломатически отношения и 60-годишнината от тяхното възстановяване.

Специално приветствие от сцената на зала „Сердика“ на х-л „Балкан“ отправи г-н Лъчезар Борисов, зам.-министър на Икономиката на Република България.

В рамките на събитието публиката научи любопитни факти за експанзията и историческото развитие на марката - еволюцията в опаковките, маркетинга, технологията и закваските, както и типични за японската култура обичаи, храни и напитки. От Япония, специално за честването, пристигна и прословутият Калоян Махлянов – Наруто Ояката, познат още като Кото Ошю. Той взе активно участие в основния акцент от програмата - специално Talk Show с водещ Даниел Ненчев. На сцената, до легендарния сумо борец, застана г-н Хисаши Накаяма. Легендарният спортист разказа как е отишъл в Япония, как се е приспособил в тази съвсем различна от родината среда и по какъв начин е стигнал до сегашната висота - до постиженията в живота и в спортната си кариера, за които може само да си мечтае всеки българин.

В рамките на разговора стана ясно, че именно „Мейджи“ е движещата сила, която е помогнала в първите години от славния път на сумо борецът. Освен това, японската компания участва в различни дейности и събития за популяризиране на българската култура, така че да могат повече японци да научат нещо за страната ни. Така например „Мейджи“ подкрепя и оказва сътрудничество за различни културни и образователни дейности, свързани с България - спонсориране на периодичните концерти на Софийската национална опера в Операта в Япония, предоставя стипендии за езиково обучение и престой на български ученици в страната, както и подкрепя градовете домакини, които ще посрещат българския национален отбор по художествена гимнастика по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

„Мейджи“ популяризира не само вкусното българско кисело мляко. Във впечатляващите си реклами „Мейджи“ показва красивата българска природа, здравословната култура на хранене, а усмивката на българска девойка в традиционнаносия достига от екрана до японския дом. Наруто Ояката също участва в реклами на Мейджи, насочвайки още повече вниманието към България“, коментира на свой ред негово превъзходителство Масато Ватанабе, посланик на Япония в Република България.