fbpx Китай има интерес от съвместно производство на продукти от розово масло | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Китай има интерес от съвместно производство на продукти от розово масло

Председателят на Селскостопанската академия доц. д-р Георги Костов се срещна с посланика на Китайската народна република в Република България Н. Пр. г-н Гуо Йеджоу в ССА. На срещата бяха обсъдени въпроси за сътрудничество в сферата на аграрната наука. От китайска страна има интерес за взаимодействие в областта на образованието, технологиите и развитието на пазара на продукти от розово масло, както и за създаването на съвместно производство на продукти от розово масло.
На срещата бе обсъдено представянето в България на земеделска техника, произведена в Китай, която напоследък завоюва авторитет на пазара на тежката промишленост и се предлага на много атрактивни цени.
Двамата дискутираха и възможността за специализация на китайски учени у нас.
Селскостопанската академия осъществява съвместна дейност с Китайската академия на селскостопанските науки, Хейлонгджянска академия на селскостопанските науки в Харбин и Академията на селскостопанските науки на провинция Гуангси, които обхващат почвознанието, растителните и животинските генетични ресурси, генетиката и селекцията на растенията и животните, напояването, механизацията, растителната защита, преработката на селскостопанска продукция и други.