fbpx Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

Китайска компания с интерес да произвежда оптични кабели у нас

Китайската технологична компания „Хeнгтонг Оптик Илектрик” проявява интерес за инвестиции в България като част от стратегията си за експанзия на външните пазари. От компанията заявиха по-конкретно интерес към развитието на оптична мрежа за високоскоростен Интернет в селските райони, както и в енергийни мрежи. Тъй като компанията използва българска суровина за производството на своите кабели, те проучват възможността да направят такъв завод у нас. Китайската компания има 7 млрд. долара годишен оборот за миналата година.

Зам.-министърът на икономиката Любен Петров заяви, че е важно потенциалните партньори да получат достатъчно информация за възможностите на страната ни. Той запозна компанията с данъчната и инвестиционна среда в България, като посочи, че предлагаме редица облекчения за големи инвеститори. Той добави, че България насърчава развитието на индустриални зони, както и приоритетния проект София Тех Парк и покани компанията да се запознае с тези проекти.

Зам.-министър Петров се срещна днес и с вицепрезидента на китайската компания China BBCA Group Corporation г-н Хъ Уей. Компанията има интерес към търговия и преработка на селскостопанска продукция у нас, както и сътрудничество в научно-развойната дейност.

 

Facebook коментари