fbpx Възможности за бизнес с ЮАР | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Възможности за бизнес с ЮАР

Възможности за бизнес с ЮАР

Предедателят на БТПП, Цветан Симеонов и Н.Пр.г-жа Шийла Камерер, посланик на Република Южна Африка в България представиха бизнес отношенията между двете страни. Г-н Молоко Лешаба от Департамента на Южна Африка за търговия и индустрия направи представяне на основните икономически и бизнес условия в африканската страна и отговори на въпроси на представители на българския бизнес.

 

Икономиката на Южна Африка е водеща в целия континент и Симеонов изрази мнение че ще дойде време, когато и България да бъде третирана като водеща икономика в нашия регион. Инициативата за представяне възможностите за правене на бизнес с Южна Африка е един ясен пример как дипломацията може да се икономизира, как един посланик като посвещава времето си за развитието на икономическите отношения, се получават добри резултати.

 

Възможностите с ЮАР има за разширяване сътрудничеството в областите туризъм, хранително-вкусова промишленост, военна промишленост, информационни и комуникационни технологии и решения. Южноафриконското вино намира добър прием на нашия пазар. Това, което би било интересно също за нашия пазар са  продукти на рибната промишленост на Южна Африка.

снимка БТПП