fbpx Започва надпреварата за Наградите за отговорен бизнес 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започва надпреварата за Наградите за отговорен бизнес 2022

Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза, са вече отворени за кандидатстване, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 20-ото издание на авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие с мото „Дай добър пример“ ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.  Целта на  БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. Чрез участието си в конкурса компаниите имат  възможност да споделят своите ефективни и вдъхновяващи КСО програми, да получат заслужено признание за усилията си и да утвърдят репутацията си на желан работодател.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ ще отличат обществените ангажименти на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България. Една от всички кандидатури ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена инициатива на компанията. С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната КСО платформа на организацията.

Конкурсът е отворен за всички бизнеси независимо от бранша и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор,  комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Кандидатстването е онлайн на сайта на БФБЛ, където е публикуван и регламентът за участие и подробности за конкурса. Крайният срок за номинации е 15 януари 2023 г.

„Годишните награди за отговорен бизнес, които БФБЛ организира за 20-и път, са престижна трибуна за компаниите с кауза, които и през настоящата изпълнена с трудности 2022 година подкрепяха и развиваха дългосрочно стойностни програми в полза на хората, обществото и природата. Стремежът ни е да покажем и отличим множество добри примери за отговорност, устойчивост и многообразие на работното място”, коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през пролетта на 2023 г.