fbpx Колко ще ни струва да отидем до Карнавала във Венеция? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Колко ще ни струва да отидем до Карнавала във Венеция?

Карнавалът във Венеция е един от най-популяните в света и всяка година привлича множество туристи от всякъде. Ако планирате да го посетите експерите от eSky имат дават полезна информация за бюджета, който е добре да приготвите. 

Карнавалът става световно известен през 18 век, когато достига най-голямата си слава. През този период Казанова прекарва живота си във Венеция между диви партита и любовни афери. В края на века, обичаят с маските бива забранен, но карнавалът оцелява, макар и не в такъв голям мащаб. Едва около 1979 г. традицията е възобновена такава, каквато можете да я видите и днес.

Тази година маскарадния карнавал започва на 16 февруари и продължава до 5 март. Самолетни билети в този период все още могат да бъдат купени на цени от 43 евро в двете посоки. Няколко дни престой там ще ви дадат възможност за много и разнообразни дейности.

През този период градът, който така или иначе е изключително оживен и изобилстващ от туристи, се изпълва с много музика, танци, представления и различни събития. Балове с маски, работилници, в които сами можете да си направите маска, професионални фотосесии с ретро дрехи и разбира се, шикозни маски, са само част от забавленията.

Карнавалът е достатъчно интересен сам по себе си, но няма как да сте там и да не се разходите също до малките и така уютни Мурано и Бурано. В Мурано задължително се отбийте до някоя местна работилница, в която да видите как майсторите изработват прочутото стъкло мурано и си купете, макар и нещо дребно, за спомен. Можете да го намерите под всякаква форма – бижута, сувенири, статуетки, магнити и още много други.
Бурано е доста подобно на Мурано, но то е известно със своите шарени фасади на къщите и ще внесе допълнителен колорит в екскурзията ви.
И до двете малки островчета се стига лесно от Венеция и не струва скъпо.

Хотелското настаняване в периода на карнавала започва от 32 евро за двойна стая със закуска. Възможностите са много – можете да спите в самата Венеция или в някое от близките градчета. Ако изберете втория вариант е твърде възможно хотелското настаняване да е малко по-евтино, но като прибавите ежедневното придвижване до и от Венеция, да излезе по-скъпо.

Ако вече се чудите коя от всички възможности да изберете, можете да разгледате сайта с пълната и подробна програма на карнавала, да резервирате самолетен билет и хотел и да стягате куфара си за Италия.