fbpx На пролетна раздумка в сръбски ресторант „Котилото“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

На пролетна раздумка в сръбски ресторант „Котилото“

Със сигурност ще чакали тези слънчеви, пролетни дни, когато сваляме дебелите дрехи, отърсваме се от по-мрачните мисли, слагаме несъзнателно усмивка на лицето, отваряме душата и сме готови отново да полетим напред. В тези дни срещите с приятели на сладка приказка са буквално малък празник. А когато те са гарнирани с вкусна и питателна храна, която гъделичка небцето, празникът става двоен. Затова се отправяме към дестинация ресторант „Котилото“ в столичния квартал Драгалевци в подножието на Витоша. Там ни очаква шеф Далибор Маринкович или както всички му казват Майстор Даци, който ни посреща с широка приятелска усмивка.

Да се хванем за зеленото

След като температурите вече започват да се разхождат нагоре по скалата, а туршиите вече почти са приключили, с огромно удоволствие поръчваме свежа пролетна салата, овкусена с лек дресинг и готова да приюти някоя и друга дюлева ракия.

Класиката е „Комбинирана салата“, но това, от което изпадаме във възторг са супер ситно нарязани свижи кубчета краставица и домати, овкусени с лимон и копър. Просто не можем да спрем да ядем…

Прибавяме и още едно любимо ястие на всички - Миш маш с домашно краве сирене. Много приятно и леко ястие, към което също много добре може да прибавите охладена дюлева ракия.

И тъй месото е на почит в сръбската кухня и е супер вкусно, а Майстор Даци е носител на златен медал от прочутия конкурс "Скариада" 2009 г. в Лесковац преминаваме към „тежката артилерия“ – прекрасни меса, за които лично двамата съдружници и собственици на „Котилото“ - Майстор Даци и Йонко Георгиев обикалят цяла България и Сърбия, за да открият най-качественото месо, от което да приготвят вкусните ястия и мезета. Бъдете сигурни, че всичко, което опитвате е приготвено в ресторанта, без да се ползват каквито и да е готови продукти.

Рулованата бяла вешалица е приготвена от опушено свинско месо и буквално се топи в устата

Още по-голям възторг предизвиква пълнената бяла вешалица с кашкавал и ароматен бекон върху канапе от картофено пюре

Черешката на тортата идва с Караджорджевия рулован шницел – едно от задължителните меса в сръбската кухня. Прекрасно свинско филе с кубчета кисели краставички, бекон, каймак, обвит в нежна, хрупкава коричка

Бъдете сигурни, че майстор Даци няма да пропусне лично да мине покрай вашата маса и да ви поздрави, да ви попита дали сте доволни от храната, дори ако има време може да ви разкаже някоя история и винаги с усмивка, защото изповядва, че „храната е щастие, защото човек не може без нея. Тя ни дава сила, живот и любов. Всичко идва от храната“. 

Нещо важно! Каквото и са си поръчате, не забравяйте за вкусния каймак с топла пърленка - пръстите ще си оближете!

Ами, Наздраве! Сръбски ресторант "Котилото" ви очаква - време е да отпразнувата пролетта с приятели!

за резервации - 0897 736 656, 02 967 22 20 www.kotiloto.com,  Facebook 

снимки: твоят БИЗНЕС