fbpx Конференцията на Кофас е посветена на рисковете от охлаждане в икономиката и климатичните промени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конференцията на Кофас е посветена на рисковете от охлаждане в икономиката и климатичните промени

Кофас обяви годишната си конференция за управление на риска, която ще се проведе на 9 април в София за осма поредна година. Темата, на която ще бъде посветено влиятелното дискусионно събитие, е „Охлаждане в икономиката и глобално затопляне – рискът като новото нормално“.

Конференцията на Кофас за управление на риска се провежда всяка година и благодарение на споделяната информация, която оформя картината на съвременните политически и икономически рискове, носи сериозни ползи за предприемачите и мениджърите. Ключов момент в събитието са анализите на рисковете по страни и по сектори, които тази година ще бъдат представени от главния икономист на Кофас груп Грегорж Шилевич и Пламен Димитров, управител на Кофас България.

Конференцията тази година ще включва няколко пленарни лекции и два панела, свързани с очакваната икономическа криза и със стратегиите за киберсигурност. Предвиден е и специален дебат за влиянието на климатичните промени върху българската и световната икономика, в който експерти ще сблъскат своите гледни точки.

Сред лекторите, които ще участват в конференцията са Евелина Славкова от изследователски център „Тренд”, Председателят на УС на София Тех Парк Васил Караиванов, изпълнителният директор на AmCham Петър Иванов, предприемачът Мартин Ганев, Заместник-директорът на Accenture България Петър Торнев, Борис Гончаров, главен стратег по киберсигурност в Amatas, Боян Рашев, управляващ съдружник в denkstatt и други. Специална презентация за стратегии за справяне в трудни ситуации ще има алпинистът Дойчин Боянов. Очаква се и потвърждение на представител на българското правителство.

Конференциите на Кофас по управление на риска се реализират от над 20 години насам в над 20 страни по света. В България това е осмата конференция, като предишните се радват на висок интерес. През годините тези събития се утвърждават като важни обществено-икономически форуми, на които се дискутират глобални проблеми и се предлагат стратегически решения и нови идеи в областта на икономиката.