fbpx Lenovo представи най-лекия ThinkPad и първия сгъваем персонален компютър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Lenovo представи най-лекия ThinkPad и първия сгъваем персонален компютър

Lenovo представи най-новото попълнение в първокласното си портфолио X1, ThinkPad™ X1 Nano, който е най-лекият ThinkPad досега и тежи само 907 гр.  Първият ThinkPad на Lenovo, базиран на Intel® Evo™ платформа2 и задвижван от 11-то поколение Intel® Core ™ процесори - X1 Nano - осигурява върхова скорост и интелигентност3, като същевременно поддържа изключителен живот на батерията4. Зашеметяващите визуализации се постигат чрез тесен рамков 13-инчов 2K дисплей с пропорция 16:10, а четири високоговорителя и четири 360-градусови микрофона подобряват аудио-визуалните възможности. За наистина завладяващо потребителско изживяване, X1 Nano поддържа Dolby Vision и Dolby Atmos®. Най-новата технологна свързаност се осигурява от WiFi 6, опционалното 5G ще осигури по-висок честотен диапазон и ще доведе до нови нива на винаги свързана ефективност и сътрудничество в новия хибриден работен свят. Очаква се цените да започнат от 1399 долара.

Другата голяма премиера на Lenovo е първият в света сгъваем персонален компютър, ThinkPad X1 Fold, който ще е достъпен за поръчка до няколко седмици. Връх в инженерните иновации, X1 Fold предлага революционна комбинация от преносимост и гъвкавост, която определя нова изчислителна категория, активирана от процесори Intel® Core™ с Intel® Hybrid Technology и станала възможна с иновационната програма на Intel Project Athena. Съчетаването на познатата функционалност, която всички знаем от смартфони, таблети и лаптопи, в едно сгъваемо компютърно устройство, завинаги ще промени начина, по който работите, играете, създавате и се свързвате. Цените на уникалния сгъваем модел започват от 2499 долара.