fbpx “MachTech Expo” 2010 събра постиженията на машиностроенето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

“MachTech Expo” 2010 събра постиженията на машиностроенето

“MachTech Expo” 2010 събра постиженията на машиностроенето

Днес се откри международната машиностроителна изложба “MachTech Expo” 2010 г. в столичния Интер експо център.
Второто издание на изложението демонстрира постиженията на близо 150 компании от 17 държави в отрасъла. Организаторите от Българската браншова камара–машиностроене, Българската стопанска камара и Федерацията на научно-техническите съюзи в България показват най-новото от пазара за металорежещи и металообработващи машини, инструменти, метални и чугунени отливки, окомплектоващи изделия, техника за заваръчни операции, лазерни системи за обработка на метали, пневматика и др. Участват производители и дистрибутори от България, Германия, Италия, Полша, Швейцария, Япония, Турция, Тайван, Китай, САЩ, Великобритания, Корея, Франция, Испания, Словения и др.

В дните на проявата заседава и седмият международен научно-технически конгрес „Машини, технологии, материали 2010”. В програмата са включени кръгла маса за усвояването на средствата от ОП “Конкурентоспособност”, дискусия „Технологии и конкурентоспособност”, практически семинар „Насърчаване на бизнеса за конкурентно развитие” и др.

Данните за индустриалното производство от март тази година сочат, че на годишна база в преработващата промишленост у нас е отчетено 6.3% увеличение, а в добивната промишленост - 4.8% ръст. В сравнение с февруари ръстът на производството в преработващата промишленост е 34.7%, а в добивната - 7.3%. Оттласкването от дъното се потвърждават и от индекса на оборотите - през март 2010 г. оборотите в преработващата промишленост са се увеличили с 18.2% на годишна база, а в добивната - с 15.9%.

Експозицията продължава до 29 май 2010 г.