fbpx Малкият, с големите възможности | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Малкият, с големите възможности

Малкият, с големите възможности

След като първият модел Renault Clio излиза през 1990 г., по света са продадени почти 10 милиона автомобила. Днес един от най-култовите модели на марката показва най-новото поколение Clio - във версии Hatchback и Grand Tour. В голяма степен моделът има стилови решения, дошли от новия Megane. Днес, когато повече от всякога идва модата на малките и икономични автомобили, новото Clio предлага компактност, която обаче дава повече обем от предния модел. Той е много добро решение за млади семейства, които търсят в автомобила “ valley for money” или добро съотношение между динамични качества, оборудване и цена. С версията Grand Tour, която дава възможност за прекарване на доста багаж (с образуване на напълно равен под) и ползване на данъчен кредит, потребителите ще открият много добър “партньор” в бизнеса и “приятел” за свободното време.

Дизайнът напомня на по-големия брат с удължените фарове към предната решетка, което създава впечатление за динамика. Линията на купето също изглежда удължена и от новите стопове, които са разположени по-ниско и по-близо до страничните краища на автомобила.
В интериора усещането е за висок клас автомобил, като се предлагат пет версии. Седалките са широки и удобни, като моделът е на първо място в класа си по пространство за пътуващите и на задните седалки. Просторът се допълва и от панорамния покрив, който се задвижва електрически. Специално е работено по акустичния комфорт в купето, което така е конструирано, че да филтрира шума. Специална е и звукоизолацията между купето и двигателния отсег. За високия клас говорят и многото екстри, с които може да бъде поръчан автомобилът – карта “свободни ръце”, круз контрол с ограничител на скоростта, допълнителни фарове за завои, парктроник, комбиниран сензор за дъжд и светлина. Голямата новост е, че за първи път в този клас автомобили стандартно се вгражда навигационна система - екстра, която все по-често става необходимост за едно пътуване, да не говорим за ориентация в населени места. При направена анкета 70% от отговорилите казват, че биха искали навигацията да е част от оборудването на новия им автомобил. Така Carminat TomTom® събира най-доброто от преносимите и вградените в автомобила навигационни системи, като е с по-голям цветен екран в сравнение с преносимите модели - 5,8 инча, и удобно е вградена на централната конзола. На нея може да се получава информация относно трафика, ограничения на скоростта и статични фотокамери. Съвсем коректно при нашето пътуване, системата ни заведе до табелката на с. Брестовица, Пловдивско.

Новото Clio се предлага с 5 двигателя – три бензинови и два дизелови (познати от другите модели на Renault) с отлични динамични и икономични показатели. Дизеловите мотори отговарят на изискванията на Renault eco?. Моделът се предлага с 5-степенна механична предавателна кутия и 4-степенна автоматична трансмисия за бензиновия 1,6 л/110 к.с.

Цената започва от 19 670 лв. за хечбек и 19 075 лв. за Grand Tour.

 

Facebook коментари