fbpx Новата лимузина BMW i7 пристигна в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новата лимузина BMW i7 пристигна в България

Само няколко седмици след световната си премиера новото BMW Серия 7 пристигна предпремиерно у нас, а появата му на пазара ще бъде през декември 2022 г. с изцяло електрическото BMW i7 xDrive60. Луксозната лимузина с чисто електрическо задвижване е напълно интегриран член на моделното семейство и показва как ексклузивното изживяване при шофиране и максималният уют в интериора могат да бъдат комбинирани с последователна устойчивост. 

Новото BMW Серия 7 пренаписва понятието за лукс, като въвежда изживявания, които надминават представите. Иновативните елементи на оборудването са огромния BMW Theatre Screen - 31,3-инчов 32 : 9 панорамен дисплей с разделителна способност 8К, който превръща втория ред седалки в ексклузивен частен киносалон, мултисензорното изживяване BMW iDrive с най-новото поколение на системата за управление BMW Operating System 8, както и BMW Curved Display и Асистентът за маневриране за автоматизирано паркиране и маневриране впечатляват всеки, който се докосне до този автомобил.

Още по-впечатляващи са уникалната In-Car-Entertainment система и опцията Executive Lounge с оптимизирана позиция за почивка, при която предната седалка се изтегля напред и сгъва и отваря огромно пространство с подпора за краката, както и новаторското оборудване на интериора BMW с комбинация от  Individual кожа Merino и кашмир.

За разлика от своите предшественици новото BMW Серия 7 ще се предлага само във версията с дълго междуосие на каросерията, което гарантира максимален пространствен комфорт на задната седалка. Различните аспекти на неговия характер се дефинират чрез специфичните дизайнерски елементи и вариантите на задвижването. Гамата на новото BMW Серия 7 вече включва и модели на марките BMW i и BMW M.

За пръв път за новото BMW Серия 7 се предлага избор както от двигатели с вътрешно горене и Plug-in хибридни системи, както и напълно електрическо задвижване. 

В световен мащаб гамата от модели на новото BMW Серия 7 ще бъде допълнена с два BMW M варианта с електрифицирано задвижване. Още през пролетта на 2023 година ще дебютира новото BMW M760e xDrive с мощност от 571 к.с. и въртящ момент 800 Нм. 

Бъдещият върхов модел на моделното семейство, новото BMW i7 M70 xDrive с мощност над 600 к.с. и максимален въртящ момент над 1 000 Нм. Най-мощният модел на BMW за обществените пътища ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.