fbpx Истинският джип (видео) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Истинският джип (видео)

Jeep Renegade

Истинският джип (видео)

етикети

 
Неслучайно думата „джип“ е станала нарицателно и до ден-днешен за високопроходим автомобил, такъв, който няма да се стресне от наистина сложни пресечени терени (въпреки, че доста от днешните „джипове“ по-скоро са супер луксозни по-високи автомобили, отколкото диви пътни бойци). 
Легендарният Jeep ® обаче е символ на свобода, независимост, приключение. В съвремието ни, когато технологиите бясно препускат и променят мисленето ни, а ние, обикновените потребители едвам успяваме да ги догоним, марката запазва историческите си корени и пази наследство, което го свързва с оригиналната история на Willys MA. На ринга е последното творение Renegade.
Този модел още по-тясно e свързан с военното си наследство “Since 1941“ и с италианската офанзива на американските войски на Апенините. Това е първият автомобил на FIAT Chrysler Automobiles, съвместно разработен от американски и италиански дизайнери и инженери. Това е и първият модел на марката, който се произвежда в завода на FIAT в Мелфи, Италия. 
 
 
Дори и малък Renegade си е истински Jeep. Неговият кубичен дизайн и ръбовати фирми правят впечатление. Хромираната предна решетка е вдъхновена директно от Jeep Wrangler. Кръглите фарове, почти вече не съществуващи днес и особено квадратните стопове с Х-образни елементи се открояват на фона на всички останали автомобилни дизайни. Едва ли остава съмнение, че именно този автомобил, та бил той и в сегмента на компактните SUV, може да преодолее трудните терени. 
И понеже съм смела, че съм зад волана на Jeep, правя леко недообмислена постъпка, за която обаче мислено съм проиграла и вариант 2. Кално-пясъчния планински път ми се струва отличен терен да изпитам възможностите на Renegade. Внимание – тестовият модел обаче е само с предно предаване! (във вариант 2 съм видяла, че долу има земекопна машина и ако работата стане дебела, ще викам да ме тегли...). В момента, в който започнах да се изкачвам се породиха съмнения дали наистина автомобилът е само с предно. Имах усещането, че всяко колело зацепва само за себе си. Отлично поведение, такова, каквото повечето „паркетни“ SUV постигат с 4х4.
За офроуд възможностите помага щедрия пътен просвет от 220 мм. Във варианта с 4х4 оборудване, пътното поведение може да бъде настроено специално според обстановка, като опциите са четири – освен стандартния автоматичен режим, избор между сняг, пясък, кал. Върховата Trailhawk версия разполага и с още един режим – Rock, който е идеалният избор за най-тежките скалисти терени.
Освен това Renegade разполага със система против преобръщане, специален контрол над сцеплението, както и асистент за потегляне по наклон.
Дизайнерите са свършили отлична работа в интериора - много добра комбинация от съвременни изисквания за комфорт и удобства и историческо наследство – като надписа на аудиосистемата “Since 1941“. 
 
 
Моделът се предлага с невероятните 16 комбинации двигател/предавателна кутия. Клиентите могат да избират измежду три бензинови двигателя с MultiAir технологии и два турбодизела с MultiJet II CommonRail, две ръчни предавателни кутии, една автоматична с двоен съединител (DDCT) и първия автоматик с девет предавки в сегмента.
Тестовият модел беше 1.6-литров 4-цилиндров MultiJet дизелов агрегат със 120 к.с. Впечатляващ беше средният разход на гориво, който, без каквато и да е икономия гравитираше около 5,4л/100 км. Интересен факт е, че Renegade е построен на същата платформа, която се използва за FIAT 500X. Но просто той си остава Jeep – този, с който може да стигнете и до много затънтени места и в същото време пътуването по асфалтовите пътища да доставя удоволствие и комфорт. 
Най-евтиният модел струва 40 000 лв. а в най-скъпата версия достига до 61 хил. лв.

Facebook коментари