fbpx Новият Lexus UX - още повече луксозна рафинираност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Lexus UX - още повече луксозна рафинираност

Компактният луксозен градски кросоувър UX, един от най-продаваните модели на Lexus в Европа, получава значителни по обем промени по задвижването и усъвършенстване на редица други детайли за 2024 г. В резултат от това се подобряват динамиката и удоволствието от шофирането на автомобила, съчетаващ гъвкавостта на кросоувър с удобството на шофиране на един модерен хечбек.

Гамата вече включва новия самозареждащ се хибрид UX 300h (заменящ UX 250h). Този модел играе важна роля в глобалната стратегия на Lexus за електрификация и прилагането на нови технологии за подобряване на динамичните качества на автомобила, включително управляемостта, контрола и удоволствието от шофирането. С визията “Lexus Electrified” Lexus следва пътя си към въглеродна неутралност по начин, който прави луксозното електрифицирано шофиране достъпно за клиентите чрез различни възможности за задвижване.

Най-значимата промяна в гамата на UX за 2024 г. е появата на новия самозареждащ се хибриден модел UX 300h, който заменя предишния UX 250h. Благодарение на новата батерия е постигнато 8% увеличаване на общата мощност на системата, която нараства от 184 к.с. при UX 250h до 199 к.с. при новия UX 300h.

Благодарение на увеличаването на мощността, UX 300h осигурява по-добри динамични параметри. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч за модела с предно предаване е намалено от 8,5 на 8,1 секунди, докато при E-Four със задвижване на всички колела времето е съкратено от 8,7 на 7,9 секунди.

Системата за задвижване на четирите колела предлага по-добра управляемост при завиване, спиране и ускорение върху пътни настилки с различни нива на сцепление от двете страни на автомобила. Това е постигнато чрез прецизно управление на разпределението на задвижващата сила. Контролът на стабилността на автомобила (VSC) автоматично оптимизира разпределението на задвижващия въртящ момент между предните и задните колела, незабавно подавайки въртящ момент към колелата на задния мост, когато открие загуба на сцепление отпред. Стабилността при завиване е подобрена с регулиране на въртящия момент към задните колела, за да се коригират презавиването и недозавиването.

Автомобилът е базиран на глобалната платформена архитектура GA-C на Lexus, лека и изключително твърда структура, чиято здравина е в основата на поведението на автомобила, осигуряващо бързи реакции като резултат от действията на водача. Междуосието от 2640 мм допринася за плавно, стабилно поведение и просторен интериор, докато радиусът на завиване по следата на колелата от 5,2 м улеснява маневрирането и паркирането.

Пътниците в новия UX могат да разчитат на тиха и спокойна среда в интериора, като са потиснати шума и вибрациите със стратегическо разполагане на звукоизолиращи и абсорбиращи материали и използването на акустични прозорци. Облицовките на калниците намаляват натрапчивия звук от вода, камъни и мръсотия, изхвърляни от гумите.

Опционалният 12,3-инчов дигитален инструментален дисплей на водача може да бъде персонализиран по отношение на външен вид, композиция, стил и тип на доставяната информация, създавайки ергономичен и интуитивен начин за достъп до информация, забавление и свързаност.

Предлагат се три варианта за тапицерия: плат, синтетична кожа и естествена кожа. Кожата и синтетичната кожа се отличават с модел на шевове, вдъхновен от японската техника за капитониране “Sashiko” (малки пробождания). Перфорираната кожа е оформена с шестоъгълна шарка “Kagome”,използвана при традиционното плетене на кошници. Облицовката на арматурното табло възпроизвежда външния вид на текстурираната зърнеста хартия “Washi”, позната от плъзгащите се врати на традиционните японски къщи.

Цветът Ammonite Sand е добавен към цветовите варианти на интериора, съчетавайки се с Hazel, Black, White Ash and Cobalt.