fbpx Land Rover Defender тръгва на ново приключение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Land Rover Defender тръгва на ново приключение

Land Rover Classic продължава невероятния експедиционен опит на оригиналния Defender с ограничено производство на готовите за приключения автомобили Defender Works V8 Trophy за ексклузивно състезание в замъка Eastnor през 2021 година.

Въз основа на преработената спецификация на Defender Works V8 за 2012-2016 г., разработена от Land Rover Classic, включваща 5,0-литров бензинов V8 двигател с мощност 405 к.с. / 515 Нм, осемстепенна автоматична скоростна кутия ZF и изцяло подобрени окачване, управление и спирачна система, автомобилите Trophy ще разполагат и с широка гама от допълнителни подобрения, специално пригодени за офроуд шофиране.

Двадесет и пет автомобила Defender Works V8 Trophy, във варианти 90 и 110, ще бъдат завършени в цвят Eastnor Yellow с подходящи 16-инчови стоманени джанти. Контрастиращи лакове в цвят Narvik Black ще бъдат поставени върху арките на калниците, капака и задната врата. Специално създадените автомобили ще разполагат и с LED фарове, предна решетка Heritage, уникални значки на Land Rover Trophy и графики за участие в събития, персонализирани за всеки клиент.

Defender Works V8 Trophy е проектиран да се справи с най-взискателните предизвикателства за издръжливост. Допълнителният комплект за шофиране на всякакъв терен включва предна лебедка, защитна клетка, багажник на покрива, LED прожектори и офроуд гуми.

В купето моментално разпознаваемият 4x4 разполага с изцяло черна кожена тапицерия Windsor със спортни седалки Recaro, контрастен жълт шев и специален часовник на Land Rover Trophy от Elliot Brown. Вградена е и собствената класическа информационно-развлекателна система на Land Rover Classic с интегрирана навигация и свързаност с мобилни устройства.

По-късно тази година клиентите на Defender Works V8 Trophy ще бъдат поканени да се състезават в ексклузивно тридневно приключение в замъка Eastnor в Херефордшър - духовният дом на Land Rover за обучение, тестване и разработка.

Дан Пинк, директор на Land Rover Classic, сподели: „Land Rover Defender винаги е бил нещо повече от автомобил, неговата инженерна способност и пригодност за експедиция по суша и състезания по всякакви терени означава, че е известен с това, че може да премине през всичко. Нашите клиенти искат да създадат свои собствени истории с техните автомобили Works V8 Trophy от първия ден, подклаждайки разговори на лагерния огън с ентусиасти и съмишленици. Очакваме с нетърпение едно вълнуващо и запомнящо се събитие, изпълнено с приятелство, и продължаващо легендата за Land Rover Trophy за години напред. Виждайки силуета на тези автомобили, които веднага ще познаете като Land Rover, прекосявайки хълмовете в Eastnor, ще бъде определящ момент за приключението.“

Виждайки за пръв път своя Defender Works V8 Trophy, клиентите и техните спътници ще направят първите си стъпките, като добавят имената и флаговете на страната си към автомобила. След това те ще се впуснат в редица предизвикателства, вдъхновени от известни глобални приключения и състезания, обхващащи повече от седем десетилетия производство на Land Rover.

Експертно индивидуално обучение ще бъде осигурено като част от приключението, което ще даде на клиентите уникалната възможност да развият екстремни техники на шофиране и умения в собствения си автомобил, преди да подложат обучението си на тест. Всички ще се състезават за набор от награди, включително голяма награда за общия победител - която ще бъде обявена по-късно през 2021 г.

Събитието Land Rover Trophy ще бъде подкрепено от новия Defender и внимателно подбрани партньори на марката Elliot Brown, Fat Face и Musto, които са създали допълнителни продукти специално за клиентите на Defender Works V8 Trophy.