fbpx С освежено лице и душа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

С освежено лице и душа

С освежено лице и душа

Премиери от Женева 2010

Заедно с откриването на новия си екологичен дом, представителят на Honda показа и моделната версия за 2010 година на SUV-а Honda CR-V. Третото поколение на популярния модел е подновен интериор и екстериор, както и с още по-богато оборудване. Промени са направени в предната и задната брони, които са в цвета на автомобила, както и в новата решетка и 17-инчовите джанти. Централната лайстна от двете страни на емблемата „Н” е по-тънка и оцветена. За първи път летите джанти са стандартно оборудване за всички версии.
Другата новост, е че за първи път този модел се предлага с автоматична скоростна кутия. Системата Real Time 4WD включва автоматично 4х4 при необходимост, като автомобилът осигурява стабилно поведение на пътя, защото към задните колела въртящият момент е 20% по-голям. Към двигателят са прибавени още 10 к.с., с което той става 150.
Дизеловият двигател common rail на Honda работи при 1800 бара с третата генерация инжекционна система Bosch, която осигурява допълнително намаление на разхода на гориво. Автомобилът ще се предлага и с познатия до сега 2,0 л. двигател i-VTEC, който е оборудван с 6-степенна ръчна или 5-степенна автоматична скоростна кутия. Новост е индикатора за смяна на предавките.

Новости има в геометрията и амортисьорите на CR-V, както и в намаления шум общо с 5 децибела, което води и до подобрената акустика в купето.

Интериорът също има промени, които допринасят за цялостния комфорт при пътуване. Материите са с по-високо качество, а при кожения салон са използвани декоративни контрастни конци за шиене. Аудио системата е ревизирана, като вече има възможности за свързване с Ipod или други MP3 музикални устройства. Изключително оригинално е разположен портът за USB в горната част на жабката от страната на пътника. Така вече няма нужда от допълнителни кабели или гнезда. Лесният за използване Bluetooth е съвместим със системата HFT. Телефонните номера могат да се набират на клавиатурата, показана на сензорен дисплей. Огледалото за “разговор” с пътниците на задната седалка, дава възможност на водача да отклонява погледа си от пътя.

Във високите версии на оборудване при движение на заден ход, страничните огледала се наклоняват надолу, така че да се подобри видимостта за бордюри или други ниски препятствия. Подлакътниците на предните седалки леко са увеличени, което прави още по-удобно пътуването при дълги разстояния.

Новостите продължават със системата за предупреждаване при спукана гума. Другата система - Collision Mitigation Braking System (CMBS) намалява риска от катастрофа и има възможност да прогнозира евентуален сблъсък, като предупреждава водача да натисне спирачката, ако ситуацията стане критична.

 -------------------------------------------

Премиери от автосалона в Женева, март 2010

В очакване на серийния хибрид CR-Z
Другата новост, която очакваме скоро и в България е моделът CR-Z, чиято премиера бе на автомобилно изложение в Женева. Автомобил се очаква с интерес, защото всъщност това е първото в света серийно спортно купе с хибридно задвижване. Купето е стегнато и изчистено, но с ясна насока за динамика. Електромоторът и батерията са разположение в задната част и въпреки това има достатъчно багажно пространство, което е забележителен факт, като се има предвид чу говорим за купе. Моторът е 1,5 л/ 122 к.с. плюс 14 к.с от електромотора. Скоростната кутия разбира се е за спортисти – механична 6-степенна. Автомобилът е оборудван със старт/стоп система, а също и система, която регенерира кинетичната енергия при спиране. Така че, всички възможни “енергични луфтове” са обрани.

3R-C
Световната премиера Honda направи на изцяло нов концептуален триколесен модел 3R-C. Дали скоро няма да е по-добре да се придвижваме с подобни возила, които не замърсяват околната среда? Сигурно! Батериите са разположени ниско, водачът има ммного добра защита, благодарение на специалната прозрачна плоскос, която изграе роля и на предно стъкло. Тя покрива триколесносто и то се привръща в капсула.


 

facebook коментари