fbpx Rolls-Royce отбелязва „Годината на дракона“ с 4 уникални екземпляра | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Rolls-Royce отбелязва „Годината на дракона“ с 4 уникални екземпляра

Rolls-Royce представя четири великолепни екземпляра посветени на „Годината на дракона“ и специално за отбелязване на Лунната нова година, която започва на 10 февруари 2024 г. Проектирани и ръчно изработени в дома на Rolls-Royce в Гудууд, тези редки и красиви по поръчка творения – три модела Phantom Extended и един Cullinan – са празник на китайската култура.

За поръчките по поръчка на „Годината на дракона“, Rolls‑Royce Bespoke Collective създаде модерен, минималистичен израз на дракона, невиждан досега в Rolls-Royce, като същевременно остава верен и уважителен към оригиналната форма.

Индивидуално ръчно рисувани детайли от художник на Rolls-Royce са произведения на изкуството в червен цвят, който символизира просперитет и късмет в китайската култура. Всяко от трите произведения на изкуството е резултат от повече от две седмици детайлна работа.

За да се създаде този сложен, триизмерен мотив, художникът е използвал множество нюанси на червено, нанесени един върху друг в четири отделни етапа. Първоначалното очертание на символа е нарисувано с помощта на техниката на „разпръскване“, за да се създаде ефект на пламък. Това е последвано от три допълнителни слоя в по-тъмни нюанси на червено, в които художникът добавя повече детайли и дълбочина. Всеки от тези цветове е индивидуално смесен от различни пропорции на червено, бяло, жълто и кафяво: само този процес на разработване е отнел три дни. Четирите слоя се комбинират, за да създадат толкова реалистичен 3D ефект, че произведението изглежда като издълбано в предната част.

За постигане на толкова фини детайли, лакът е нанесян след всеки слой боя. Лакирането е деликатен процес, особено на бял фон, тъй като всяко несъвършенство – случайна частица червена боя, например – би станала видима моментално. Художникът на Rolls-Royce почиства безупречно и фино шлайфа всеки завършен слой преди всеки етап на лакиране.

Мотивът на дракона е разработен дискретно в интериора на автомобила.

Той е изобразен елегантно в червени шевове Phoenix върху облегалките за глава на всяка от четирите седалки, осигурявайки ярък контраст с кожата на седалките, която е в черно или бяло. За да създадат динамичен външен вид на дракона, създаващ впечатление за непрекъснато движение, занаятчиите е трябвало точно да подравнят посоката на шева и да регулират неговата плътност. Всяка бродерия се състои от 5449 бода и отнела около 20 часа за завършване.

Дизайнерите Bespoke са създали уникални цветови гами за различните модели: двуцветно черешово червено с кристално покритие Selby Grey за Cullinan; и двуцветно сребристо и черешово червено или монолитно черно с кристално покритие за автомобили Phantom Extended.

И четирите поръчки са с индивидуална каросерия, ръчно рисувана в червено Феникс, която фино включва мотив на дракон. Всеки дракон е ориентиран с лице надясно, което символично представя изтока – посоката на изгряващото слънце.