Test drive

Новият Citroen C3 – автомобил с харизма (ВИДЕО)

 

Влюбих се в нея още след първите километри и след 14 години продължавам да я обичам. Тя е част от мен и мисля, че никога няма да се разделя с нея. Въпреки, че постоянно карам супер нови автомобили, красиви, мощни, с невероятни визии, тя си остава моята „Радост от живота” (когато се появи първото поколение на С3 слоганът и беше именно такъв и този надпис продължава да стои на моя автомобил). Въпреки, че имам и друг автомобил, по-голям, с повече екстри и два пъти по-мощен, аз си обичам… Цецка:) (това е галеното и име).

Когато излезе второто поколение на модела някак не го забелязах особено, но когато миналата година се появи третото, направо ахнах – те това е кола, с която те забелязват отдалеч. Изпитах го буквално докато се разхождах с нея из софийските улици и паркирах пред модни заведения. Французойката категорично заявява своето присъствие! И да се срещнете с нея ви предлагам следващото ВИДЕО.

Категорично мога да заявя обаче, че не е само „женски” автомобил, защото е модел, насочен към широк кръг от хора, който може да отговори на различните индивидуални вкусове и желания.
Двуцветният екстериор предлага избор от три цвята на покрива, девет екстериорни цвята, избор на цветове за рамките на фаровете за мъгла, страничните огледала, графиката на задната С-колона или  около 36 комбинации. Отличаващи автомобила са протекторите Airbump® (опция), които вече познаваме от С4 Cactus. Изключително хитро решение 6-те капсули с капсулиран въздух, предпазват каросерията от надраскване и удари и в същото време подсилват стила на автомобила. Направени са от термопластичен полиуретан, който издържа на слънце, вода, стареене, драскотини.

 

 

В предната част двуредовият светлинен подпис създава усещане за височина на предния капак, а шевроните с двойна хромирана лента се простират от край до край като сребърно бижу, което завършва с мънистата на светодиодите на дневните светлини. В долната част бронята е оцветена в основния цвят на купето, а цветни лайсни обточват светлините за мъгла и донасят елегантен, свеж акцент.

 

Интериорът за мен е истински празник. Аз обожавам ярките цветове (много рядко обличам черно или сиво, само ако другият цвят е достатъчно силен:) и затова се влюбих в този толкова стилен и цветен дом.Веднага се забелязва изчистеният обточен в червено панел на бордното табло, което се простира по цялата ширина на автомобила и така създава усещане за обем. На средата е кацнал много елегантно тъчпад 7 '', а разположени в края на панела на бордното табло, вентилационните отвори са обточени с хромирани пръстени и подсилват елегантния стил. В модификация Urban Red, в която бяха и двата тестови автомобила, се използва контраста между тъмни и светли цветове за по-динамичен интериор.

Забелязвам, че седалките са променени и са станали по-твърди, но все така широки (на моя автомобил са високо разположени и са тип кресла, което страшно ми харесва). Това, обаче, което ме впечатли, бе, че в купето се събрахме аз и още трима мои здрави колеги, високи ок. 190 см, тежащи ок. 100 км всеки, и имаше място за коленете на всички. С3 ни понесе с достойнство! Освен това в 300 литровият багажник се събраха саковете и на четирима ни, въпреки, че лично аз имах съмнения.

 

В новия С3 световна премиера прави технологичната новост Citroën ConnectedCAM ™ - свързана камера е с широк ъгъл 120 °, full HD, GPS и вътрешна памет от 16 GB. Намира се точно зад огледалото на предното стъкло, записва това, което водачът вижда пред автомобила.
Чрез приложението на телефона си, с едно натискате може да снимате някой впечатляващ пейзаж, която се открива пред вас и да го споделите в социалните мрежи. Може да запишете и видео с продължително натискане. По-важното в случай на удар, автоматично се активира запис с продължителност минута и половина, който може да е доказателство при инцидент.
Друга полза е, че, чрез приложението е възможно да се запише позицията на автомобила чрез функцията за геолокализация и при евентуална кражба да бъде по-лесно намерен.

 

Новият C3 се предлага с ново поколение бензинови PureTech и дизелови BlueHDi двигатели. Карах и двата мотора. Дизеловият, 82 к.с., съвсем очаквано даде отличен резултат – 4,5л/100 км. и 5,0л/100 км в градско движение. Бензиновият мотор 110 к.с. (Stop & Start) отчете повече – 5,6л/100 км, но него никак не го жалих.
С3 е в стихията си в града. Обожавам лекият му и приятен волан, който при висока скорост се втвърдява. С този автомобил се маневрира изключително лесно и дори и най-неможещата шофьорка ще усети преимуществото му. Дължината му от 4 м е перфектна, защото 10 см отгоре вече са фатални при паркиране.

 

На дълъг път С3 също демонстрира добро поведение. Е, по някой път разбираш, че те изпревари някой доста по-голям автомобил:), но в никакъв случай не съм усетила нестабилност.
В крак с новите тенденции в автомобилите С3 предлага много системи, които подпомагат шофирането като камера за обратно виждане, система за наблюдение на мъртвата точка, система за индикация при напускане на надлъжната маркировка, навигация, Mirror Screen и др.

Признавам, че харесах много новият С3, защото е фешън, отличаващ се, удобен, продължава да бъде икономичен. Харесах го, защото ми дава настроение и защото продължава да носи радост от живота. Винаги съм се чудила – какво толкова има в един технологичен предмет? Ами… и той душа носи, с харизма:)

 
 

Facebook comments