fbpx Перфектна ваканция с Opel Vivaro като кемпер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Перфектна ваканция с Opel Vivaro като кемпер

Opel Vivaro е познат основно като универсален автомобил за фирми, които търсят търговско превозно средствои, което е функционално и ефективно. Но като модел „Alpincamper“, той се превръща в практичен и удобен кемпер. Специалистите от баварския град Ленгрис, който се намира на германско-австрийската граница, преобразуват най-продавания търговски автомобил Opel в богато оборудван кемпер, предлаган в два варианта – за 2-ма и за 4-ма души.

Alpincamper Vivaro 4: За почивка на къмпинг със семейството

Alpincamper Vivaro 4 предлага комфорт за цялото семейство. За ежедневни пътувания в града кемперът разполага с две допълнителни седалки отзад, включително Isofix система за пътниците, в допълнение към шофьорската и въртящата се седалка за предния пътник. Сгъната седалка за спане може да се превърне в двойно легло с размери 1,20 x 1,95 метра за секунди. Едно от най-големите удобства е повдигащия покрив, под който можете да се изправите и да стоите удобно или да поставите повърхност за лягане, с размери 1,20 x 1,95 метра. Качването и слизането е възможно през предните седалки. От горния етаж можете да се насладите на гледката към природата през три големи прозореца.

В кемпера Alpincamper Vivaro 4 има разположен кухненски модул с място за съхранение на продукти за ежедневни нужди и мивка с резервоари за прясна и отпадна вода, включително автоматичен кран за вода. Компресорната хладилна кутия, разположена в кухненския модул е част от стандартното оборудване. Печката е подвижна и се захранва от газов патрон.

Дневната е топлоизолирана и изцяло обечена с филц. Затъмняващите завеси за страничните и задните прозорци, както и за кабината на водача плюс топли бели LED лампи осигуряват уют вечер. А благодарение на допълнителния нагревател Webasto нощувките през пролетта или късната есен осигуряват комфорт и топлина във вътрешността на автомобила. Техническото оборудване се допълва от литиева батерия с усилвател на зареждане EURO 6, 220 волта външна и вътрешна връзка и зарядно за втората батерия.

Alpincamper Vivaro 2 - уют за двама

Тези, които предпочитат да пътуват сами или с половинката си, ще открият перфектното решение в Alpincamper Vivaro 2. Най-голямата разлика спрямо версията за четирима души е повдигащия покрив, който в този случай не предлага повърхност за спане, но осигурява до 1,90 метра височина в автомобила, с което си гарантирате спойно да се разхождате изправени. И тук удобният диван в задната част може лесно да се разгъне и превърне в двойно легло; матрак със студена пяна с дебелина 10 сантиметра осигурява релаксиращ сън. Кухненският модул е ​​с печка с два котлони с електрическо запалване и вградена мивка. Освен това е предвидена интегрирана сгъваема маса.

Специализираният конвертор предлага допълнителни аксесоари за двата варианта на Vivaro - касетъчни сенници, Multirail за закрепване на слънчево платно, офроуд гуми и дори соларен панел. Както Alpincamper Vivaro за четирима, така и за двама души остават под височина от два метра въпреки по-големия просвет и повдигащия покрив и следователно са напълно подходящи за ежедневна употреба.