fbpx На видео сцената: първото серийно изцяло електрическо MINI | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

На видео сцената: първото серийно изцяло електрическо MINI

На видео сцената: първото серийно изцяло електрическо MINI

В очакване на въвеждането на първото серийно изцяло електрическо MINI в 60-годишната история на марката, видео клип показва предимствата на мобилността без локални емисии. В краткия филм „The Getaway Car“, който може да се види по каналите в социалните медии на BMW Group, новото MINI Cooper SE се оказва идеалното средство за бягство от ежедневния градски трафик.

Клипът е заснет в италианския мегаполис на Торино и както винаги е в типичния за MINI провокативен и забавен стил. Шофьорът на новото MINI Cooper SE избягва досадните задръствания в час пик, избирайки маршрут из тесните странични улички, като достига директно до крайната си дестинация - покрива на сградата Lingotto, разположена в едноименния квартал на Via Nizza. Историческият индустриален комплекс някога е бил най-големият производствен обект на италиански автомобилен производител и разполага с тестово трасе на покрива, оформено като писта с дължина около един километър.

Днес в сградата на Lingotto, наред с други неща, има търговски център и хотели. Тестовото трасе на покрива обаче остава непокътнато дори след смяната на предназначението на сградата. На него MINI Cooper SE среща червено класическо MINI COOPER и заедно правят обиколки по историческата писта, напомняйки за легендарна сцена от класическия филм от 1969 г. „The Italian Job“.

 

В класическата криминална комедия три класически Mini Cooper играят главните роли - заедно с британския актьор Майкъл Кейн - като автомобили за бягство при зрелищен обир на злато. Акцентът е диво преследване през Торино, което води до същия покрив на сградата Lingotto. В холивудския римейк „Италианската афера“ (2003 г.) е преместена в Лос Анджелис. Три модерни автомобила MINI са използвани за транспортиране на плячката, а спиращото дъха бягство е разбира се, отново в сценария.

През 2019 г. ударът на " златните разбойници" се превръща  „The E-talian Job“. С нулеви локални емисии и почти безшумно, MINI с електрическо захранване избягва мъките от ежедневния трафик, за да открие идеалното място за каране насред град Торино. Неговият електромотор със 135 кВт / 184 к.с. е  достоен за истински трилър със своето спонтанно подаване на мощност. Високоволтовата батерия, разположена дълбоко в долната част на шасито, снижава значително центъра на тежестта на автомобила. А характерните за марката настройки на окачването правят така, че за първи път електрическата мобилност да върви ръка за ръка с типичното за MINI go-cart усещане - и то не само на покрива на известната сграда Lingotto.

 

Новото MINI Cooper SE ускорява до 60 км / ч за 3,9 сек. и от 0 до 100 км / ч за 7,3 сек. В допълнение към отличните възможности за управление, то идва с богато  стандартно оборудване, специфични за модела дисплеи и елементи за управление, както и двустепенно управление за възстановяване на енергията на спирачките (рекуперация), като изборът на желаната степен на рекуперация става с превключвател. С пробег от 235 до 270 километра, новото MINI Cooper SE е идеално оборудвано не само за устойчива градска мобилност, но и за кратки извънградски пътувания.