fbpx марката Hyundai с най-голям ръст сред автопроизводителите според Interbrand | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

марката Hyundai с най-голям ръст сред автопроизводителите според Interbrand

марката Hyundai с най-голям ръст сред автопроизводителите според Interbrand

Марката Hyundai е автомобилната компания с най-голям ръст на стойността за изминалата година, като брандът е поскъпнал с цели 19% спрямо 2010 г. Данните бяха публикувани от консултантската компания Interbrand, която се занимава с анализиране, оценяване и разработка на брандове.
За 11-а поредна година британците подреждат 100-те най-добри глобални бранда, като Hyundai присъства неизменно от 2005 г. насам. За последните 6 години автомобилният производител уверено се изкачва нагоре в подреждането. По критериите Финансово представяне, Роля на бранда и Сила на бранда Hyundai е поставен на 61-во място в тазгодишната класация – с 4 позиции по-високо от миналата година и с над 20 по-високо от дебютната му позиция. Interbrand оценява марката Hyundai на 6 милиарда долара, с 19% повече от миналата година, когато стойността е била малко над 5 милиарда. Този ръст е най-голям сред всички автопроизводители, фигуриращи в класацията.
В последните години Hyundai наблегна на развитието на нови технологии и сега марката е синоним на иновативност. Системата Hybrid Blue Drive, за пръв път показана в Elantra, заменя тежките и вредни литиево-йонни батерии с литиево-полимерни. Hyundai LPI Elantra пък стана първият хибрид в света, чийто двигател се задвижва от втечнен газ. Blue Will е друга иновативна идея на компанията, при която електрическият двигател се зарежда посредством кабел, който се включва в домашното захранване. Всички тези нововъведения затвърждават позициите на Hyundai като активен участник в намаляването на вредните емисии.

Facebook коментари