fbpx Маркетингови стратегии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Маркетингови стратегии

1. Пренебрегване на клиентските емоции

Почти никой не се замисля какво настроение има клиентът след покупка и дали се чувства доволен? А точно от това зависи, дали той ще купи втори път или не. Трябва да се създаде усещането, че когато харчи определена сума получава много повече ползи, бонуси и отстъпки. Това ще го мотивира за повторна поръчка. Често бонусите струват по-малко, отколкото стойността им за клиента.

2. Конкуренция на базата на цената

Ако вашият конкурент намалява цените, се радвайте, защото той губи бизнеса си. Никога не намалявайте цените. Използвайте продажби в две стъпки, градете стълба на продажбите. Ако клиентът се интересува от цената, това не е негова грешка, а проблем с Lead generation. Няма да спечелите, ако смятате, че ви избират само въз основа на цената. По-добре е да имате по-малко клиенти, които ви носят повече печалба. Тогава можете да се съсредоточите върху тях, предоставяйки им по-добра услуга. А тези 80%, които избират въз основа на цената и носят 20% от печалбите, оставете на вашите конкуренти.

3. Продавате и забравяте

Трябва да знаете какво да правите с клиента след продажбата. Има много начини да поддържате комуникация с него, за да купи още нещо от вас - дори може да му продадете продукти на вашите партньори и конкуренти, ако нямате аналогична оферта.

4. „Това няма да работи при мен“

Някои собственици на бизнес, първоначално не вярват в ефективността на един или друг полезен модел на действие. Те си мислят: „Това няма да работи при мен“ и бездействат. Всъщност, всичко работи, просто трябва да се опита, вместо да се говори. Ако искате да получите резултат, който имат всички, правете същото като всички останали! Ние ви предлагаме модели, които ви позволяват да действате по друг начин. Необходимо е само да се изпробвате всеки от тях във вашите условия.