fbpx Майкрософт сертифицира български партньор за MS DynamicsTM NAV 2013 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майкрософт сертифицира български партньор за MS DynamicsTM NAV 2013

Българската локализация на ERP решението Microsoft DynamicsTM NAV 2013, осъществена от Тим ВИЖЪН България, е завършена и сертифицирана. Това се случи след като от Microsoft обявиха, че за 14 държави, сред които и България, локализирането на тази версия ще бъде възложено на ограничен брой утвърдени с опита си партньори.

Решението на Microsoft се базира на идеята, че местните партньори имат по-добър поглед към изискванията на конкретната държава и са в най-добра позиция да обслужат нейния пазар.
Локализирането на Microsoft DynamicsTM NAV се прави на няколко нива. Първото е да се преведе изцяло на български, съобразявайки се със специфичната терминология. Другата основна част е привеждането на системата към работа, съгласно изискванията на българското законодателство и счетоводни стандарти. Това включва ДДС дневници, Интрастат и други изисквания на НАП, заедно с адаптирането на системата, така че да бъде лесно приета и удобна за работа за българските компании, независимо от сегмента и индустрията им..

Сертификацията се извършва от Lionbridge – компания, специализирана в тестване и сертифициране на продуктите на най-големите компании в света. За да получи одобрение, локализацията на Microsoft DynamicsTM NAV 2013 трябва да отговаря на строги изисквания за качество на програмния код съгласно добрите практики и в същото време на стандартите на Microsoft за програмиране и “user-experience”. Българската локализация преминава през множество тестове и носи сертификата CfMD (Certified for Microsoft Dynamics).