fbpx Майкрософт сертифицира български партньор за MS DynamicsTM NAV 2013 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Майкрософт сертифицира български партньор за MS DynamicsTM NAV 2013

Майкрософт сертифицира български партньор за MS DynamicsTM NAV 2013

Българската локализация на ERP решението Microsoft DynamicsTM NAV 2013, осъществена от Тим ВИЖЪН България, е завършена и сертифицирана. Това се случи след като от Microsoft обявиха, че за 14 държави, сред които и България, локализирането на тази версия ще бъде възложено на ограничен брой утвърдени с опита си партньори.

Решението на Microsoft се базира на идеята, че местните партньори имат по-добър поглед към изискванията на конкретната държава и са в най-добра позиция да обслужат нейния пазар.
Локализирането на Microsoft DynamicsTM NAV се прави на няколко нива. Първото е да се преведе изцяло на български, съобразявайки се със специфичната терминология. Другата основна част е привеждането на системата към работа, съгласно изискванията на българското законодателство и счетоводни стандарти. Това включва ДДС дневници, Интрастат и други изисквания на НАП, заедно с адаптирането на системата, така че да бъде лесно приета и удобна за работа за българските компании, независимо от сегмента и индустрията им..

Сертификацията се извършва от Lionbridge – компания, специализирана в тестване и сертифициране на продуктите на най-големите компании в света. За да получи одобрение, локализацията на Microsoft DynamicsTM NAV 2013 трябва да отговаря на строги изисквания за качество на програмния код съгласно добрите практики и в същото време на стандартите на Microsoft за програмиране и “user-experience”. Българската локализация преминава през множество тестове и носи сертификата CfMD (Certified for Microsoft Dynamics).

Facebook коментари